20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Afyon’da çoban ateşi yandı!

Afyon Valisi Mustafa Tutulmaz, “Türkiye’nin hayvancılıkla ilgilenen tüm kesimlerini bu ateşin etrafında toplanmaya davet ediyoruz” dedi. Çoban Ateşi 4 gün boyunca yanacak.

17 Eylül 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Afyon’da çoban ateşi yandı!

Afyon Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyon Belediyesi Başkanı Burhanettin Çoban, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap ve Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, 13-16 Eylül tarihleri arasında Afyonkarahisar Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı için Türkiye’nin dört bir yanından gelen çobanlarla birlikte Anıt Park’ta çoban ateşi yaktı. Vali Tutulmaz, bu ateşin Afyon’da 4 gün boyunca yanacağını belirterek “Türkiye’nin hayvancılıkla ilgilenen tüm kesimlerini bu ateşin etrafında toplanmaya davet ediyoruz” dedi.

AFYON İÇİN ÖNEMİ BÜYÜK

Afyon’da çoban ateşi yandı. Afyon Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyon Belediyesi Başkanı Burhanettin Çoban, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap ve Elit Fuarcılık Hizmetleri Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, Türkiye’nin hayvancılıkla ilgilenen tüm kesimlerini 13-16 Eylül tarihleri arasında Elit Fuarcılık Hizmetleri organizasyonu ile düzenlenecek olan Afyonkarahisar Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı’na davet etmek için Türkiye’nin dört bir yanından gelen çobanlarla birlikte Anıt Park’ta çoban ateşi yaktı.

Afyonluların ve basın mensuplarının yoğun ilgisi ile gerçekleştirilen organizasyonda Afyon Valisi Mustafa Tutulmaz, gerçekleştirilecek fuarın Afyon için büyük önem taşıdığını belirterek şunları söyledi: “Bilindiği üzere Afyonkarahisar’da 13-16 Eylül tarihlerinde Afyon Ticaret Borsası’nın yaptırdığı Canlı Hayvan Borsası’nda Afyonkarahisar Hayvancılık, Süt ve Et Teknolojileri, Çiftlik Ekipmanları ve Canlı Hayvan Irkları Fuarı’nı gerçekleştireceğiz. İlimiz için çok büyük önem taşıyan bu fuarımız için bugün buraya Türkiye’nin dört bir yanından gelen çobanlarımızla birlikte ateşimizi yaktık. Bu ateş bir sembol ve bir davettir. Biz Türkiye’nin hayvancılıkla ilgilenen tüm kesimlerini bu ateşin etrafında toplanmaya davet ediyoruz. Bugün ilimizde hayvancılığın gelişimi için yapılan çalışmalar ve faaliyetler kapsamında çoban ateşi yakarak fuarımızı hep birlikte başlatmış olduk. 14 Eylül tarihinde fuarımızın resmi açılışını da gerçekleştirecek ve akabinde ziyaretlerimizi yapacağız. İlimizin ve ülkemizin önemli gelir kaynaklarından biri olan hayvancılıkta son yıllarda teknolojik gelişmeler oldu. Üreticilerimiz ise bu teknolojik imkânlardan en iyi şekilde faydalanmakta. Bu fuarlarımız sayesinde hem aynı sektörde faaliyet gösteren insanlarımızın kaynaşmasına vesile oluyoruz hem de yeni teknolojileri yakından görme imkânı buluyoruz. Afyonkarahisarlılar olarak bizler fuarda ziyaretçilerimizi ilimizde de misafirlerimizi konuk etmekten çok mutluluk duyacağız. Afyonkarahisarımız bu ve bunun gibi büyük organizasyonlarla kendinden sürekli bahsettirecektir. Bu anlamda ilimizin tanıtılmasında ve ilimizin faydasına olacak bu tür organizasyonlarda desteği ve emeği olan herkese teşekkür ediyorum.” 

Gastro İncirliova’da kursiyerler sertifikalarını aldı

Adnan Menderes Üniversitesi Davutlar Meslek Yüksekokulu, Gastronomi Derneği ve İncirliova Belediyesi işbirliği ile 68 Eylül tarihleri arasında Park İncirliova’da Gastro İncirliova 2017 eğitim kampı düzenlendi. Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen aşçılık ve pastacılığa ilgi duyan 64 kursiyer, Gastronominin inceliklerini, alanında uzman şeflerden öğrendi. Farklı branşlarda Türkiye Aşçılar Milli Takım Şefleri, Uluslararası Şefler ve Türkiye›nin ünlü şeflerinden oluşan 25 kişilik eğitimci kadrosu tarafından verilen eğitimlerden istifade eden kursiyerler, aldıkları eğitimin kendileri için son derece faydalı olduğunu dile getirdi. Organizasyonla katılımcılar, eğitimin yanı sıra konserler ve çeşitli etkinliklerle günlerini dolu dolu geçirdi. Bilgiler veren Davutlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Bertan Akyol “Elimizden geldiğince bölgemizde kendi bölümlerimizle ilgili organizasyonlar düzenleyip, projeler üreterek marka yüksekokul olma yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.