24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Akhisar yeşil ekonominin öncüsü olacak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Çevre ve İklim Değişikliği Daimi Komite Üyesi Dr. Mehmet Ulusoy, tüm dünyanın yeşil ekonomiyi benimsediğini belirterek, “Doğaya saygı gösteren kazanır” dedi.

20 Mayıs 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Akhisar yeşil ekonominin öncüsü olacak

TOBB Çevre ve İklim Değişikliği Daimi Komite üyeliğine seçilen ATSO Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy,  hedeflerinin iklim değişikliğine neden olan faktörleri en aza indirmek olduğuna dikkati çekerek, “Tüm dünya yeşil ekonomiyi benimsiyor, Akhisar bu konuda öncü olacaktır” dedi. Komitenin, Türkiye’nin Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Müzakereleri ile Türkiye’nin Avrupa Birliği katılım sürecinde ‘Çevre’ faslı kapsamındaki konularda, TOBB’un iş dünyası adına oluşturacağı pozisyonların hazırlık sürecine katkı sağlamak üzere kurulduğunu hatırlatan Dr. Ulusoy, doğal kaynakların yanlış kullanımının gelecek nesilleri tehdit ettiğini söyledi.

SAYGI GÖSTEREN KAZANIR

Çevreye karşı olan duyarlılığın giderek artmasının bu konuda kendilerine büyük güç verdiğini ifade eden Ulusoy, “Son 100 yılda tüm dünyada hava sıcaklıklarında 2 derecelik artış oldu. Eğer bu konuda bir adım atılmazsa 100 yıl içinde 5-10 derecelik artış daha olacak. Bu artış, Türkiye›yi de her açıdan olumsuz etkileyecektir. İklim değişikliği ve buna bağlı olarak çevreye karşı olan duyarlılığımızı en üst seviyede tutmamız gerekiyor” diye konuştu. ATSO Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy, “Hedefimiz çevreye duyarlı bilinçli nesiller yetiştirmek. Tüm dünyada artık yeşil ekonomi sistemi var. Duyarlılığını gösteren, bunu uygulayan şirketler, kurumlar, ülkeler takdir görüyor. Çünkü dünyaya sahip çıkıyorlar. Şehirlerine, insanlarına, doğaya saygı gösterenlerin ekonomisi yükseliyor. Akhisar bu konuda da öncü olacaktır. Akhisar iş dünyası, bu konuda üzerine düşeni başarıyla yerine getiriyor. Biz tarım ve sanayiyi yeşil ekonomiyle birlikte sürdürülebilir ekonomi üzerine inşa eden ender kentlerden biriyiz” ifadelerini kullandı. 

İŞ DÜNYASININ ÖNEMLİ İSİMLERİ BULUŞTU

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası İzmir’de Yaz Partisi düzenledi. Geceye iş dünyasından birçok seçkin davetlinin yanı sıra Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu ve Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası’nın önde gelen isimleri de katıldı. Birçok markanın katkıda bulunduğu partide konuşan Almanya Federal Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Dr. Rainer Lassig, yıllardır süregelen Alman-Türk dostluğunun son dönemde ivme kazanmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Frank Kaiser ise ekonomide Alman-Türk işbirliğinin önemine dikkat çekerek, geceye katılan tüm konuklara teşekkür etti.