25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

‘Anadolu’nun gerçek efsanesi Göztepe’dir

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Göztepe’nin kuruluşunun 92. yıl dönümünü kutladı. Kaya, “Sevdamız, tutkumuz, heyecanımız, coşkumuz, şanlı Göztepe’mizin 92. kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Daha nice başarı ve gurur dolu yıllar bizimle olsun” dedi.

18 Haziran 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
‘Anadolu’nun gerçek efsanesi Göztepe’dir

Ülke futbol tarihi ve Göztepe’nin başarılarına değinen AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Türkiye’de futbolun ilk oynandığı yer olan İzmir’in Süper Lig’de temsil edilecek olmasının önemine dikkat çekti. 

İzmir’in Türkiye’ye futbolu öğreten kent olduğunu hatırlatan Kaya, “Bir Futbol Ligi’nin ilk defa kurulduğu yer İzmir’dir. Türkiye’ye futbolu öğreten kent olan İzmir, uzun yıllar sonra nihayet yeniden Süper Lig’de Göztepe ile temsil edilecek. Mutluyuz, gururluyuz” diye konuştu.

Göztepe’nin Anadolu’nun gerçek efsanesi olduğunu belirten Kaya, “Avrupa Kupaları’nda çeyrek finale ve yarı finale yükselen ilk Türk takımı Göztepe’dir. Cumhurbaşkanlığı Kupası’nı kazanan ilk Anadolu takımı, Göztepe olmuştur. İki defa Türkiye kupasını, iki defa Cumhurbaşkanlığı kupasını kazanan, Federasyon Kupası Şampiyonu olan Göztepe, Anadolu’nun gerçek efsanesidir. Bu efsanenin kurucularını unutmamız mümkün değildir” sözlerini sarf etti.

Konuşmasında sarı-kırmızı rengi Avrupa’ya ezberleten efsane kadroyu da unutmayan Kaya, Göztepe’nin efsane kadrosundaki isimlere tek tek teşekkür etti. Efsane kadroya ve efsane kadronun başındaki isim olan Adnan Süvari’ye minnettar olduklarını belirten Kaya, “Efsane kadromuzun futbolcuları Ali Artuner, Mehmet Işıkal, Çağlayan Derebaşı, Hüseyin Yazıcı, Mehmet Aydın, Nevzat Güzelırmak, Ertan Öznur, Nihat Yayöz, Fevzi Zemzem, Gürsel Aksel ve Halil Kiraz’ı unutmak asla mümkün değildir. Ve tabi bu kadronun mimarı, Göztepe’mizin efsane Teknik Direktörü rahmetli Adnan Süvari’yi unutmamızın mümkünatı yoktur. Onun yumruğunun sesi sadece İstanbul’dan değil, tüm Avrupa’dan duyulmuştur” dedi.

BAŞKAN SEPİL VE EKİBİNE TEŞEKKÜR 

Göztepe Başkanı Mehmet Sepil ve ekibine, teknik heyet ve futbolculara da tek tek teşekkür eden Kaya, “Göztepe’ye kulübün buhranlı döneminde sahip çıkan, çocukluğundan beri armaya sevdalı, Göztepe’nin efsane başkanı olmayı çoktan hak etmiş Mehmet Sepil’e buradan selamlarımı gönderiyorum. İnandı, çalıştı ve başardı. Bu başarının en büyük mimarlarından birisi kendisidir. Tebrik ediyorum ve bir taraftar olarak kendisine teşekkürlerimi sunuyorum. Yöneticilerimiz Talat Papatya, Kerem Ertan, Can Kestelli, Doğan Mutlu, Tunay Ece, Ayşe Nüket Sepil, Adil Artuner, Fatih İncekara, Ersen Akbeniz, Mustafa Tanıl, Tayfun Önür, Doğuş Bayır ve Barış Akyelliye teşekkür ediyorum. Teknik Direktörümüz Yılmaz Vural ve ekibine, bir önceki Teknik Direktörümüz Okan Buruk’a, futbolcularımızın her birine, sağlık ekibinden, aşçısına tüm kulüp çalışanlarına emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadesinde bulundu.