23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Anne ve babalarını gururlandırdılar

‘Taçlanan Başarılar’ ödülleri sahiplerini buldu. Törende ödül alan çocukların anne ve babalarının mutluluğu gözlerinden okundu.

20 Mayıs 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Anne ve babalarını gururlandırdılar

İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü›nün il genelinde çeşitli branşlarda ulusal ve uluslararası başarı gösteren öğrenciler için düzenlediği ‘Taçlanan Başarılar’da dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.11 dalda her tür ve dereceden okullarda öğrenim gören uluslararası alanda başarı kazanmış öğrencilerin ödüllendirildiği ‘Taçlanan Başarılar’ gala töreninde anne babaların gurur ve mutluluğu gözlerinden okundu. Su sporları, artistik buz pateni, yelken, yüzme, engelli yüzme, Dyned, bale, dans, jimnastik, matematik, TÜBİTAK, Uzakdoğu sporları, piyano, resim, mangala, eskrim, satranç, piyano gibi dünya çapında bir çok başarıya imza atan öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi. Yoğun katılımın olduğu programda, öğrenciler ödüllerini, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü Mehmet Nezir Gül, İzmir İl Milli Eğitim Müdür Ömer Yahşi, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta’nın elinden aldı.

ÖZVERİNİN SONUCU 

İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, “Birbirine kenetlenmiş kocaman bir aile olarak yıl boyunca yaptığımız özverili çalışmaların olumlu neticelerini almanın mutluluğu ile yeniden bir ardayız. Büyük başarılar kalpten gelir. Müthiş bir adanmışlık yoksa muhteşem bir başarı da yoktur. Büyük insanların hayat hikayelerini okurken ilk zaferlerini kendilerine karşı kazandıklarını görmüşüzdür. İzmir’in öğrencileri gerek ulusal, gerekse uluslararası alanda birçok başarıyla ilimizi temsil ettiler. Güzel ülkemizi uluslararası arenada en iyi şekilde temsil eden gençlerimiz pek çok alanda gösterdikleri başarılarla bizleri gururlandırdılar” diye konuştu.  

BECERİLERİNİ SERGİLEDİLER

Programda piyano dalında dünya ikinciliğini elde eden Konak Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’ndan minik piyanist Yaren Özkaya, Türk Halk Müziği Yarışması’nda birinci olan Kemalpaşa Yamantürk Çok Programlı Anadolu Lisesi’nden Durmuşcan Sulu ve Bornova Özel İzmir Anadolu Lisesi öğrencisi Nilüfer Sena Sarıaslan da sahne alarak izleyicilere keyifli anlar yaşattı.