25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Atilla Kaya’dan HDP’lilere salvo

Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, TBMM Genel Kurulu’nda HDP’nin “HDP’li milletvekillerine yönelik yapılan gözaltı ve tutuklamaların siyasi operasyonlara dönüştüğü” iddiasıyla meclis araştırması istemesiyle ilgili verdiği grup önerisi aleyhine AK Parti Grubu adına konuşma yaptı.

Muammer Başkan 4 Aralık 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Atilla Kaya’dan HDP’lilere salvo

Kaya, HDP’lilere “Kürtlerin artık sizden tek bir isteği var. O da yakalarından düşmeniz” diye konuştu.

TÜRKİYE BİR HUKUK DEVLETİDİR 

AK Parti hükümetleri döneminde gerçekleştirilen demokratik hamlelerle Türkiye demokrasisinin geliştiğini ifade eden Mahmut Atilla Kaya, “Bazı HDP’li milletvekillerinin demokratik yolları kullanarak elde ettikleri konumlarını yasa dışı ve antidemokratik eylemlerle sürdürme hatasına düştüklerini de bu süreç içerisinde hep birlikte gördük. Bu yapılanları hiçbir hukuk devleti hoş görmez ve bugün de Türkiye’de gerçekleşen durum budur. Siz hem Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yargısını, adaletini tanımayacaksınız, ‘Ben ifadeye gitmem’ diyeceksiniz, ondan sonra da gelinen süreç içerisinde gözaltına alındıktan sonra ‘Ben milletvekiliyim, bana dokunmayın, bana bir şey yapmayın’ diyeceksiniz. Yok öyle bir yağma. Bunlar kabul edilebilir şeyler değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir çadır devleti değildir, bin yıllık devlet geleneği olan bir devlettir” şeklinde konuştu.

HESAP VERECEKSİNİZ

HDP’lilerin gözaltına alınma sürecinin ardından vatandaşlara sokağa çıkma çağrısı yaptığını ancak bu çağrının vatandaşlar tarafından kabul görmediğini hatırlatan Mahmut Atilla Kaya sözlerini şöyle sürdürdü: “Kürtlere çağrılar yaptınız. ‘Meydanlara çıkın’ dediniz, ‘Direnin’ dediniz, ‘Tepki gösterin’ dediniz; 1 kişi dahi çıkmadı. Size oy verenler de sizi iyi biliyor. Kürtler artık size neden destek vermiyor biliyor musunuz? Çünkü artık sizin gerçek yüzünüzü gördüler. 1 Kasım’dan beri, şu meclis içerisinde, ben bir HDP’li milletvekilinin, bölge halkı içerisinden, orada yaşayan vatandaşların sorunlarına ilişkin, bölge halkının sorunlarına ilişkin, şu kürsüden, bir ilçe için ‘Van’ın şu ilçesinde şöyle şöyle bir şey var. Bakanlıktan bir köprü istiyoruz, bir yol istiyoruz...’ Böyle bir talebini görmedim. PKK’ya karşı hükümetimizin, devletimizin ve polisimizin, güvenlik güçlerimizin o sürdürdüğü şanlı mücadeleyi engellemek için ne yapabiliriz; burada bunların yollarını aradınız. Bunun hesabını vereceksiniz.” 

“Kürtlerin yakalarından düşün artık”

Son gelişmeler üzerine TBMM Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, HDP’lilere “Kürtlerin  artık sizden tek bir isteği var.  O da yakalarından düşme-nizdir” şeklinde seslendi.

FETÖ, PKK VE DAEŞ TEK MERKEZDEN YÖNETİLİYOR

15 TEMMUZ sonrasında, Millî Güvenlik Kurulu’nun önerisiyle Bakanlar Kurulu tarafından OHAL ilan edildiğini ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin desteğiyle de bu kararın TBMM’de onaylandığını hatırlatan Kaya, OHAL’deki amacın, hem FETÖ ile hem PKK ile hem DAEŞ ile daha etkin mücadele edilmesinin sağlanması olduğunu vurguladı. Bu amaçla hem hükümetin hem de devletin diğer kurumlarının yoğun bir biçimde çalışmalarına devam ettiğini belirten Kaya, 15 Temmuz’daki süreçten sonra FETÖ ile PKK’nın ve DAEŞ’in birbirlerine ne kadar net bir biçimde iç içe girdiklerini ve tek merkezden yönetildiklerini gördüklerini söyledi.

TÜRK MİLLETİ HİÇBİR ZAMAN EĞİLMEYECEKTİR

Kaya sözlerini şöyle tamamladı, “Belirttiğim gibi, Kürtler artık sizin gerçek yüzünüzü gördüler. Kürtlerin artık sizden tek bir isteği var, o da yakalarından düşmeniz. Selahattin Demirtaş, ‘Ben hiçbir şey yapmadım’ diyor, 6-8 Ekim olaylarını hiçbirimiz unutmadık. Sırtını terör örgütü PYD’ye, YPG’ye dayayanları unutmadık. Ankara’daki bombalı saldırıyı gerçekleştiren

teröristin cenazesine giden milletvekilini unutmadık. Bunların bir bedeli var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti büyük bir devlettir ve yargısı bağımsızdır. Yargı organlarımız bugün gereğini yapmaktadır. Şunu net

şekilde bilin ki Türkiye Cumhuriyeti Dev-leti hiçbir zaman yenilmeyecek ve Türk Milleti de hiçbir zaman eğilmeyecektir.”