20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Bakan Özlü’den Norm Grubu’na tam not

Yerli üretime Bakan Özlü’den de tam destek geldi. Komisyon üyeleri ve Norm Grubu Kurucu Onursal Başkanı Nedim Uysal ve NRM Makina’yı ziyaret etti.

20 Ağustos 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Bakan Özlü’den Norm Grubu’na tam not

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bağlantı elemanları sektöründe Türkiye’nin en büyük gruplarından biri olan Norm Grubu’na ait Uysal Makina ve NRM Makina firmalarına tam not verdi. Bakan Özlü, yerli üretim yaparak ithalatın önüne geçen 2 firmanın yönetici ve çalışanlarını da kutladı. 

İzmir’e 3 günlük inceleme gezisi gerçekleştiren Türkiye Büyük Millet Meclisi Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyeleri ile Norm Grubu firmalarını gezen Bakan Özlü, Komisyon Başkanı Ziya Altunyıldız ile birlikte Norm Grubu Kurucu Onursal Başkanı Nedim Uysal’dan bilgi aldı.

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Norm Grubu şirketlerinden Uysal Makina üretim tesislerinde 1 saati aşkın incelemelerde bulunan, NRM Makina Firması hakkında da sunum yapılan Bakan Özlü ve Komisyon Üyeleri, özelikle NRM Makine gibi, imalat sektöründe faaliyet gösteren tüm firmalar için robotik otomasyon sistemleri üreten bir teknoloji şirketinin  üretimde katma değerin artırılması hedefine hizmet etmesinden ve ithal edilen makinaların yerli üretimini yapmasından mutluluk duyduklarını ifade ettiler.

İLERİ TEKNOLOJİ ÜRÜNLER 

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Ender Yorgancılar’ın da katıldığı ziyarette Bakan Özlü ve Komisyon Üyelerine bilgi veren Norm Grubu Kurucu Onursal Başkanı Nedim Uysal, “Bakanımızın ve komisyon üyelerimizin tesislerimizi ziyaret etmesi bizi onurlandırdı. Biz katma değerli üretimimizi daha da artırarak ülke ekonomisine daha çok katkı sağlamayı hedefliyoruz. Bu amaçla tesislerimizde ileri teknolojiye sahip makinaların üretimine odaklandık. NRM Makine firmamızla tüm imalat sektörlerine yönelik robotik makinalar üretiyoruz. Bu sayede üretimdeki katma değerimizi artırdık. Türkiye’nin geleceğine güveniyoruz. Birçok yeni projemiz var. Bu projeleri hayata geçirerek, hem sağladığımız istihdamı hem de ülke ekonomisine olan katkımızı daha da artırmak için var gücümüzle çalışacağız” dedi.