24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Balıkesir Büyükşehir’den çiftçiye bir destek daha

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma desteği devam ediyor. Büyükşehir tarafından 15 ilçedeki Ziraat Odalarına taş toplama makinesi hibe edildi.

18 Haziran 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Balıkesir Büyükşehir’den çiftçiye bir destek daha

Sertifika teslim töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Türkiye’yi doyuran İl Balıkesir’de Büyükşehir’in çiftçi ve üreticilere desteğinin süreceğini söyledi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma desteği devam ediyor. Büyükşehir tarafından 15 ilçedeki Ziraat Odalarına taş toplama makinesi hibe edildi. Avlu Balıkesir’de düzenlenen sertifika teslim törenine Vali Ersin Yazıcı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’da katıldı. Makineler Ayvalık, Balya, Bandırma, Bigadiç, Burhaniye, Dursunbey, Edremit, Gönen, Havran, İvrindi, Kepsut, Manyas, Savaştepe, Sındırgı ve Susurluk ilçelerindeki Ziraat Odalarına hibe edildi. 

Törenin açılış konuşmasını yapan Başkan Uğur, taş toplama makinelerini 15 ilçenin Ziraat Odalarına dağıtacaklarını söyledi. Büyükşehir ile birlikte Kırsal Hizmetler Dairesi’nin çiftçilere yönelik destek ve çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Başkan Uğur, “Kırsal Hizmetler Dairemiz süt, tarım, arıcılık, hayvancılık gibi konularda desteklemelerde bulunuyor. Polen altlığı dağıtmıştık. Şimdi Kepsut ilçemizde ana arı üretiyoruz. Arıcılık yapanlara en az 1 ay kazandırmış oluyoruz. Süt soğutma tankları, polen altlıkları, tohum seleksiyon makinesi, sera örtüsü ve bugünde taş toplama makinelerini dağıtıyoruz. Çiftçimize, köylümüze desteklerimiz devam ediyor ve edecek” diye konuştu.