24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Balıkesir’e ikinci Millet Bahçesi 

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, ikinci Millet Bahçesi’nin temelini Havran’da attı. 21 bin 700 metrekarelik arazi üzerine kurulacak Kavaklı Millet Bahçesi, gezi ve sosyal alanları ile Havranlılar’ın keyifli vakit geçireceğibileceği bir mekan olacak. 

16 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Balıkesir’e ikinci Millet Bahçesi 

Balıkesirliler ikinci Millet Bahçesi’ne kavuşuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından İvrindi’den sonra Havran’da 21 bin 700 metrekarelik bir alan üzerinde oluşturulacak Kavaklı Millet Bahçesi’nin temeli törenle atıldı. Kavaklı Millet Bahçesi’nin temel atma töreninde aynı zamanda yapımı tamamlanan Yaya Köprüsü’nün açılışı da yapıldı. Törene AK Parti milletvekilleri Adil Çelik, Belgin Uygur, Yavuz Subaşı ve Mustafa Canbey ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Kepsut Belediye Başkanı İsmail Cankul ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

SAYILARI HIZLA ARTACAK 

Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Millet Bahçesi sayısının her geçen gün artacağını belirterek, “Burası Çanakkale Savaşı´nın kaderini değiştiren Seyit Onbaşı´nın memleketi Havran. Burası manevi büyüklerimizden Hafız Nureddin Efendi´nin, Rıdvan Efendi´nin memleketi. Havran mezarlığında hem mana ehli, hem devlet ehli, Havran´a hizmet etmiş nice zat yatar. Bizler birbirimize sahip çıkacağız. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep beraber Türkiye olacağız” dedi.

Başkan Kafaoğlu, Kavaklı Millet Bahçesi’nin milyon 80 bin TL’ye mal olacağını belirterek, “7 bin 573 metrekare yeşil alanı, bin 70 metrekare çocuk oyun alanı, 2 bin metrekare piknik alanı, spor sahası, amfi, fitness alanı ve yürüyüş yollar ile halkımızın ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir şekilde planlandı” diye konuştu.