20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Bozdağ’a yarışlar heyecan getirdi

Denizli’de ilk defa okullar ve kulüplerin katılımıyla Kayak yarışmaları yapıldı. 2 bin 420 m rakımda kayan büyük küçük sporcular renkli görüntüler oluşturdu.

12 Şubat 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Bozdağ’a yarışlar heyecan getirdi

Türkiye'nin kış turizmine Denizli’nin armağanı olan Bozdağ Kayak Merkezi’nde, ilk kez il çapında okullar ve kulüplerin katılımıyla resmi yarışlar gerçekleştirildi. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünün koordinesinde yapılan yarışmalara 25 sporcu katıldı. Öğle saatlerinde başlayan yarışmalarda sporcular sırayla sahne aldı.  

DENİZLİ TARİHİNDE İLK

Yarış, Denizli’de ilk defa kulüp ve okul sporlarında kayak heyecanının yaşandığı yarışma olarak tarihe geçti. Sporcular, Alp Disiplini ve Snowboard kategorilerinde yaptıkları slalomlarla en iyi zamanı yakalamak için yarıştı. Kayak için kar kalitesinin yanı sıra, gerek araç-gereç, gerekse sosyal ve mekanik tesislerin yeterliliği Bozdağ’a gelen sporcu ve sporcu ailelerinin güzel bir gün geçirmesini sağladı. 

TAVAS’TAN LOJİSTİK DESTEK  

Çoğunluğu Tavas merkez ve mahallerinden gelen sporcular Tavas Kaymakamlığı’nın tesis ettiği araçlarla toplu olarak Bozdağ’a çıktı. Yarışmaların ardından sporcu, antrenör ve hakemlere Tavas Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü ve Tavas Kaymakamlığının organizasyonunda sucuk-ekmek ikram edildi. GEKA’nın desteklediği Maviden Beyaza adlı projenin koordinatörü İbrahim Çöllü, iki yıldır devam eden projede hedefledikleri 600 öğrenciye ücretsiz kayak eğitimlerinde, şu an itibariyle 450 öğrenciye ulaştıklarını söyledi.