26 Nisan 2024 Cuma / 18 Sevval 1445

Bu an ömre bedel

30 haftalık, 1270 gram doğan, daha kuvözde kalmaya devam eden bebeğini ilk kez 45 günlükken kucağına aldı, o mutluluk fotoğraflarda ölümsüzleşti.

17 Eylül 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Bu an ömre bedel

Erken doğup anne kucağından önce kuvözle tanışan aceleci bebeklerle anneleri arasında duygusal bağın kurulması amacıyla İzmir Kent Hastanesi’nde başlatılan “Kanguru Bakımı” uygulaması Işıl bebek ile doktor annesi Gülnur Şenyağcı’yı buluşturdu. 45 gündür kuvözde yatan bebeğini ilk kez kucaklayıp kokusunu duyan anne Şenyağcı, “Bu anın mutluluğunu anlatmaya kelimeler yetmez. Teni tenime değdi, kalp atışlarını duydum, o an muhteşemdi” dedi. Buluşma anı fotoğrafı ise her şeyi anlatmaya yetti.

TEN TENE TEMAS  

Kent Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Servisi Sorumlu Hemşiresi Havva Gökduman annelere büyük mutluluk yaşatan uygulamayı anlattı; “Kanguru bakımı annenin göğsüne bebeğinin yatırılarak ten tene temaslarının sağlanmasıdır. Bu yöntem, prematüre bebeğin dış ortama uyumunu kolaylaştıran, sakinleşmesini ve anne-bebek arasındaki duygusal bağın kurulmasını sağlıyor” diye konuştu. 

Kent Hastanesi Yenidoğan Yoğun  Bakım Servisi Sorumlusu Uzm. Dr. Cengiz Öztürk de, Işıl bebeğin sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek, “Işıl bebek anne sütüyle besleniyor, yavaş yavaş kilo alıyor. 2 kiloya ulaştığında taburcu edeceğiz. Bu süreçte de pek çok olumlu sonuçları olan ‘kanguru bakımı’ uygulamasıyla annesinin bebeğini kucaklamasını sağlıyoruz. Mutlulukları görülmeye değer” diye konuştu.