23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

'Bu oyunlar bizde tutmaz'

Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer, ABD Başkanı Trump’ın Türkiye’yi hedef gösterdiğini belirterek, “Bu komplo başka coğrafyada tutar ama biz de tutmaz” dedi. 

2 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
'Bu oyunlar bizde tutmaz'

Uşak Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Sezer, 6-9 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 4. Tarım ve Hayvancılık Teknolojileri Fuarı öncesi açıklamada bulundu. Fuarın sektöre bereket getireceğini belirten Sezer, “Fuar her yıl katlanarak büyüyor. Bu yıl ziyaretçi ve firma sayısının daha da artacağına inanıyoruz” dedi. Fuarın teknolojik yenilenmeyi sağlamakla birlikte sektörde bilgi alışverişiyle üreticinin eğitiminde de önemli bir rolü olduğunu ifade eden Sezer “Fuarda tarımsal sanayinin sorunlarının tartışıldığı, çözüm önerilerinin bulunduğu bir tartışma platformunun oluşturulmasını temenni ediyoruz” diye konuştu. 

BİRLİK HAMURUYLA YOĞRULDUK 

Türkiye’ye yönelik sürdürülen ekonomik saldırılar karşısında birlik ve bütünlük içinde mücadele edileceğini dile getiren Sezer, “Tarih boyunca bu coğrafyada Türkler değişik saldırılara maruz kaldı. Bu sefer de ekonomik bir saldırıyla karşı karşıyayız. Türkiye ekonomisinin parametreleri bu döviz hareketini hak etmiyor. Trump iki günde bir attığı tweetlerle ve çağrılarıyla ülkemizi hedef gösterir hale geldi. Bu komplo başka coğrafyada tutar ama biz de tutmaz. Çünkü malum şahıs, Türk insanının birlik bütünlük hamuruyla yoğrulduğunun farkında değil” dedi. 

İŞ DÜNYASINA ÇAĞRI 

İş dünyasına da “Birlik ve bütünlük içinde müsterih olun” çağrısında bulunan Sezer, “Döviz belli noktada yüzde 80 arttı. Ancak ihracat ve turizm gelirleri de artacak, tüketim azalacaktır. Cari açık bir miktar daha dengeye kavuşacaktır. Su akar yolunu bulur, Türk Lirası hak ettiği değere ulaşacak. Yeter ki mücadelemizi birlikte sürdürelim” ifadelerini kullandı.