25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

CHP’li Büyükşehir  Atatürk Anıtı’nı yıktı 

CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’daki Atatürk ve Kentimiz Yerel Hizmet Anıtı’nı yerle bir etti. Yıkıma sert tepki gösteren Karşıyakalılar, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na ateş püskürdü.  

2 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
CHP’li Büyükşehir  Atatürk Anıtı’nı yıktı 

Karşıyaka Sahili’ndeki Atatürk ve Kentimiz Yerel Hizmet Anıtı, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkıldı. İlçenin önde gelen isimlerinden Sancar Maruflu önderliğinde toplanan Karşıyakalılar yıkıma sert tepki gösterdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘anıtın sahil düzenlemesinin ardından yine uygun bir yere konulacağı’ yönündeki açıklaması da Karşıyakaları tatmin etmedi. Sancar Maruflu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı açıklamaların afaki olduğunu söyledi. Maruflu, ‘’Büyükşehir Belediyesi’nin anıt ile ilgili dağıttığı fotoğraf, orijinalinden çok uzak. Yıkılana hiç benzemiyor. Aziz Kocaoğlu’na 6 Eylül’e kadar süre verdik. Eğer Karşıyakalılar’dan özür dilemezse ve bize anıtın aynı yere yapılacağını kendi ağzı ile açıklamazsa tepkimiz daha büyük olacak bir miting yapacağız” diye konuştu. 

Küçük bir eylem yaptıklarını daha da büyük bir eylem de yapabileceklerini belirten Sancar Maruflu, ‘’Tansiyonu çok yükseltmek istemedik. Çünkü Karşıyakalılar’ın tansiyonu çok yüksek.  Stat meselesi yüzünden de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Karşıyaka Belediyesi’ne karşı çok büyük öfke var. Eğer ben oraya binlerce insan toplasaydım kesin olay çıkardı. Olay çıkmaması için 150 kişi çağırdım. Bilgilendirme eyleme yaptık. Büyükşehir Belediyesi büyük bir saygısızlık yaptı. Kocaoğlu’ndan özür bekliyoruz” ifadelerini kullandı. 

BELEDİYE BAŞKANI DA ŞİKAYETÇİ 

On binlerce olumlu mesaj aldığını belirten Maruflu, “Arada bir kaç tane oturduğu yerden ahkâm kesenler var. Fanatik Aziz Kocaoğlu taraftarı var, inanmak istemeyenler var. Onlar sosyal medyadan bana tepki gösteriyor ama işin aslını bilmiyorlar’’ dedi. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı işten Karşıyaka Belediye Başkanı’nın bile haberi olmadığını belirten Maruflu, şunları söyledi: “Burada en çok zarar gören de Karşıyaka Belediyesi. Anıtın yıkıldığı yerin hemen yanında nikah salonu var. Nikah günü vermişler, halk salona girip çıkmakta zorluk çekiyor. Oradaki restoranlar çalışmıyor. Vatandaş inşaat var diye gelmiyor. Karşıyaka Belediye Başkanı da şikayetçi.’’