25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Çin’le notalarla dostluk konseri

Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Liu Zenghan,sanat sayesinde iki ülke arasındaki kültürel bağlar daha da güçleneceğini söyledi.

20 Mayıs 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Çin’le notalarla dostluk konseri

Yaşar Üniversitesi ile Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosluğu işbirliğiyle Türkiye ile Çin arasındaki kültürel bağları güçlendirmek için Çin Suzhou Üniversitesi akademisyenlerinden oluşan Suzhou Piano Trio, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkez’inde konser verdi.

İLİŞKİLER GÜÇLENDİ 

Konsere, Çin Halk Cumhuriyeti İzmir Başkonsolosu Liu Zenghan, Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Suzhou Üniversitesi Müzik Bölümü Dekanı Christopher Cheng ile İzmirli müzikseverler katıldı. Konser öncesi konuşan Rektör Prof. Dr. Cemali Dinçer, Yaşar Üniversitesi ile Suzhou Üniversitesi arasında 3 yıl önce imzalanan protokolle, Türkiye ile Çin arasındaki kültürel bağları güçlendirmek için bir adım atıldığını hatırlatarak, “Müzik bölümlerimiz arasındaki işbirliği kapsamında 3. Uluslararası Müzik Günleri’mizde Suzhou Piano Trio’yu yine bu salonda ağırlamıştık. Stratejik planımızın en önemli temellerinden biri olan uluslararasılaşma politikası küresel bir yüksek eğitimin en vazgeçilmez esaslarından biri. Bu nedenle müzikle başlayıp diğer alanlarda da süren bu işbirliğini çok önemsiyoruz” dedi. Başkonsolos Zenghan ise sanat sayesinde iki ülke arasındaki kültürel bağların daha da güçlendiğini dile getirdi. 

MÜZİK ZİYAFETİ ÇEKTİ

Keman sanatçısı Jin Zhou, çellist Jiyeon Kim ve piyanist Maxim Mogilevsky’den oluşan Suzhou Piano Trio, Mozart ve Brahms’dan eserler seslendirdi. Salonu dolduran İzmirliler ve Çinli konuklar, müzik ziyafeti yaşarken konserin bitiminde alkışlarla yeniden sahneye gelen Trio, Çin’den ezgilerle geceyi müzik sonlandırdı. ​