23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Çok özel Doruk Türkiye'yi temsil edecek

Üniversite eğitimi alabilen sayılı otizmli bireylerden olan Doruk Güngör, Kanada'da düzenlenecek Dünya Otizm Festivali'nde, ‘Sportif Başarı’ dalında Türkiye'yi temsil edecek

21 Mayıs 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Çok özel Doruk Türkiye'yi temsil edecek

Türkiye'de resmi bir basketbol maçında oynayan ilk otizmli birey olan Yaşar Üniversitesi öğrencisi Doruk Güngör, gelecek ekim ayında Kanada’da düzenlenecek 8. ANCA Dünya Otizm Festivalinde ödül verilen 11 kategoriden biri olan ‘Sportif Başarı’ dalında Türkiye’den ödüle aday gösterilen isim oldu. 

Dışişleri Bakanlığı’nın himayesinde ANCA Vakfı ve Otisium Spor ve Yaşam Merkezi işbirliği ile düzenlenen Uluslararası ANCA 3. Bölge Dünya Otizm Festivali’nde aday gösterilen Doruk, birçok ülkeden katılımcılarla birlikte değerlendirilecek ve başarılı bulunursa uluslararası sportif başarı ödülünün sahibi olacak. Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Grafik Tasarım Programı öğrencisi Doruk Güngör, ‘Sportif Başarı’ dalında Türkiye’den ödüle aday gösterilen isim oldu. Müzik başta olmak üzere diğer dallarda başarılı olan otizmli bireyler Batuhan Kil, Doğa Tırpan, Kaan Aybacak, Alptuğ Atay, Kayahan Yılmaz, Toprak Kurt ve Süleyman Karslıoğlu da ülkemizin diğer adayları oldu. 

İZMİR AYAĞINDA GÖNÜLLÜ OLACAK

Üniversite eğitimi alabilen sayılı otizmli bireylerden olan Doruk Güngör, 2015 yılında Yaşar Üniversitesi- İstanbul Kavram Meslek Yüksek Okulu ÜNİLİG Erkekler Basketbol maçında sahaya çıkarak Türkiye’de resmi maça çıkan ilk otizmli olmuştu. Basketbola küçük yaşta spor okulunda başlayan Doruk, 2010 yılında ülkemizde yapılan Dünya Basketbol Şampiyonası’nın İzmir ayağında gönüllü olarak görev aldı.