23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Dalyan’ı dünyaya tanıtacaklar

İngiliz belgesel yönetmeni Miriam Day bir yılı aşkın süredir çekimleri devam eden ‘Güle Güle Gidin’ adlı belgeselle Muğla’nın Ortaca İlçesi’ndeki Dalyan’ı dünyaya tanıtmaya hazırlanıyor.

13 Ağustos 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Dalyan’ı dünyaya tanıtacaklar

Dalyan sevdalısı İngiliz belgesel yönetmeni Miriam Day, Dalyan’ın tanıtmak için ‘Güle Güle Gidin’ adlı bir belgesel çekti. Dalyan’ın tarihini, kültürünü, insanını anlatan belgesel film, buraya Rodos’tan göç eden ailelerin hikayesinden yola çıkarak Dalyan’ın gelişim ve değişim sürecini anlatacak. Belgesel yapımının kendi fikri olduğunu söyleyen yönetmen Miriam Day, Dalyan’ın dünyada yeterince tanınmadığını belirterek şöyle dedi: “240 kişilik küçük bir köyün nasıl bir süreçle yılda 100 bin Avrupalıyı ağırlayan bir köye dönüştüğünü, buradaki zenginliği anlatmak, Dalyan’ın dört mevsimi, turizmden tarıma bütün bir yılını sinema belgeseliyle anlatmak istedim. İki bölümün çekimlerini tamamladık, üçüncü bölümün çekimleri 26 Ağustos’ta başlıyor. Dünyada birçok sinemada gösterime girmesini hedefliyoruz. Festivallerin yanı sıra televizyon gösterimleri ile Dalyan’ın doğru tanıtımına katkı yapacağına inanıyorum.”

MADDİ DESTEĞE İHTİYAÇ VAR

2016 Nisan ayında çekimleri başlayan filmin yapımcılığını İngiliz Dishevelled Filmcilik’in üslendiğini kaydeden Day, görüntü yönetmeni olarak Nigel Kinnings, ses kayıtçısı olarak Rory Smith ve prodüksiyon amiri olarak Atakan Soruç’un görev aldığını belirtti. Miriam Day sunları kaydetti:”Belgesel için vaktimizi, uzmanlığımızı ve ekipmanlarımızı hiçbir karşılık beklemeden ortaya koyuyoruz. Fakat seyahat, konaklama ve ekibin günlük ihtiyaç giderleri var. Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği sponsorluk, Kaunos Tur rehberlik yapıyor. Çekimlerin 3’ünü gerçekleştirecek desteği bulduk. Fakat son çekim için halen yerel çekim giderleri, müzik, kurgu, seslendirme, birleştirme, yazılma, basım, çoğaltım gibi hususların tamamlanması için maddi desteğe ihtiyacımız var. Alacağımız desteklerden kesinlikle ekibe herhangi bir ödeme yapılmayacak. Ekip ile film tamamlanıp gelir elde ettiği takdirde, harcadıkları zaman, uzmanlık ve ekipmanlar karşılığı ücret almaları üzere anlaşma yapıldı.” Day, belgesel ile ilgili geniş bilgiye ‘dishevelledfilms.com’ internet adresinden yada Facebook’ta ‘May You Go Laughing / Güle Güle Gidin’ sayfasından ulaşılabileceği kaydedildi.