19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Demirci Mahallesi’nde beklenen çalışma başladı

MASKİ Genel Müdürlüğü, Yunusemre’nin Demirci Mahallesi’nde yaptığı dere ıslah çalışmasıyla yoğun yağışlı dönemlerde meydana gelen dere taşkınlarının önüne geçecek.

16 Temmuz 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Demirci Mahallesi’nde beklenen çalışma başladı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, imal ettiği taşkın koruma yapılarıyla il genelindeki dereleri korkulu rüya olmaktan çıkarıyor. Bu amaçla MASKİ, Yunusemre ilçesine bağlı Demirci Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların çağrısına da kulak verdi. Yağışlı havalarda taşkınlara sebebiyet veren derede başlatılan ıslah çalışmaları kapsamında istinat duvarı yapılarak, suyun kontrollü akışı sağlanacak. 

“Ne eksiğimiz varsa tamamlandı”

Demirci Mahalle Muhtarı Cafer Gözen, “Kış aylarında deremizden akan sular yollarımızı daraltıyordu. Bunun için MASKİ’ye müracaat ettik. Allah razı olsun, çalışmalara hemen başladılar. Önceden sulardan dolayı arabalar geçemiyordu. Bittiğinde çok güzel olacak.Yapılan hizmetten memnunuz. Altyapı konusunda da ne eksiğimiz varsa tamamlandı. Kanalizasyon hattımız döşenmişti ama fosseptiğimiz yoktu, onu yaptılar. Su depomuz yoktu, onu da çözdüler. Şuan Büyükşehir Belediyemiz tarafından yollarımız asfaltlanıyor. Cengiz Başkanımıza hepsi için teşekkür ediyoruz. MASKİ Genel Müdürümüz Yaşar Coşkun ile dere ıslahı için görüştüğümüzde ‘Merak etme muhtarım en kısa zamanda yapılacak’ demişti; öyle de oldu” diye konuştu.