19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Doktorlar Kula’ya Çıkarma Yaptı

İzmir’de görev yapan bazı hastanelerin başhekimleri ve doktorlar Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları (BASEK) Yönetim Kurulu Başkanı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özer Gürbüz ve Eşi Neslihan Gürbüz’ün ev sahipliğinde Manisa’nın Kula ilçesine gezi düzenledi.

STAR/İZMİR20 Şubat 2014 Perşembe 07:00 - Güncelleme:
Doktorlar Kula’ya Çıkarma Yaptı
Geziye ev sahipliği yapan ve aynı zamanda Kula’lı olan Op. Dr. Özer Gürbüz misafirlerine Kula’yı yakından tanıttı.
Op. Dr. Özer Gürbüz ve Eşi Neslihan Gürbüz’ün ev sahipliğinde Kula’ya düzenlenen gezide doktorlar Kula’ya adeta çıkarma yaptı. Sabah saatlerinde İzmir’den hareket eden grup, otobüs yolculuğu sırasında Op. Dr. Özer Gürbüz’den Kula hakkında bilgiler aldı. Grubun ilk durağı Kula’nın Emre köyünde bulunan Tapduk Emre ve Yunus Emre Dergahı oldu. Halk şairi Yunus Emre’nin ve Tapduk Emre’nin Türbesini gezen grup, Yunus Emre’nin hayatı hakkında bilgiler aldı. Gruba şiirlerinden örnekler verilerek Yunus Emre’nin Emre köyünde yaşadığı anlatıldı. Gezi grubu burada hatıra fotoğrafı çektirdi.
Daha sonra gezi grubu 1333 yılında yapılan ve iç mimarisinin duvarlarında resimler olan Carullah Bin Süleyman Cami’ni ziyaret etti.

Op. Dr. Özer Gürbüz’ün Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Dr’s Selendi Maden Suları Fabrikasını da ziyaret eden grup, maden suyunun üretimini canlı olarak görme fırsatı buldu. Grup aynı zamanda üretiminden şişelenip paketlenmesine kadar el değmeden hazırlanan maden sularının tadına da baktı.

Op. Dr. Özer Gürbüz eşliğinde Kula Belediyesi’ni ziyaret eden gezi grubu Belediye Başkanı Selim Aşkın’dan Kula ilçesi hakkında bilgiler aldı. Kula Belediyesi içerisinde yer alan jeopark’ı da gezen grup, 12 bin yıl öncesine ait ilkel insanın ayak izinden, doğal ve volkanik taşları yakından görme fırsatı buldu. Kula Volkanik Jeopark Koordinatörü Dr. Erdal Gümüş jeoparkı katılımcılara tanıttı.
Kula ilçesinde bulunan Rumlar ve Türklere ait konakları gezen ve konaklar hakkında bilgi alan grup bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Konakların demirlerinin ve yapılarının hiç değişmeden kalmasını hayranlıkla izleyen heyet, bir konağın içini de gezdi. Bazı konaklarda hala yaşayanların var. O dönemde konakta yaşayan kişinin mesleklerine göre kapılarına işaret konması gezi ekibinin dikkatlerinden kaçmadı.

Kula ilçesinde süren gezinin sonunda tarihi bir konak olan Türkevi’nde akşam yemeği yendi. Gezi yaren müziği dinlenmesi ile son buldu.

Amacımız Kula’yı Tanıtmak
Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Kurumları (BASEK) Yönetim Kurulu Başkanı Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özer Gürbüz akşam yemeğinin ardından geziyi değerlendirdi. Geziye katılan herkese teşekkür eden Op. Dr. Gürbüz, amaçlarının Kula turizmini canlandırmak, insanların gözünde Kula hakkında bir farkındalık oluşturmak olduğunu kaydetti.
Batı Anadolu Sağlık ve Eğitim Grubu olarak bu dönemde sanat ve kültürel aktivitelere ağırlık vereceklerini kaydeden Op. Dr. Özer Gürbüz “ Bu gezimiz kültürel aktivitelerimizden birisi. Ben Kula’lıyım ve kulanın çok önemli bir özelliği var. Batı Anadolu’da emsalsiz bir yer. Hem kendi memleketimi tanıtmak hem de insanların Kula’ya olan farkındalığını göstermek için zaman zaman bu tür gezilerimiz olacak. Bu ilk gezimiz ve bu gezide bize doktorlarımız ve başhekimlerimiz eşlik etti. İlerleyen dönemde Tabip odası, sağlık müdürlüğü, SGK, Valilik ve kaymakamlık gibi kesimlerde olacak. Kültür turlarımız devam edecek.” Diye konuştu.