25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

En büyük ‘sazan’ için ter döktüler  

Ödemiş Belediyesi’nin bu yıl üçüncüsünü düzenlediği Balık Tutma Yarışması’nda amatör oltacı kıyasıya bir mücadele sergiledi. İki gün süren yarışmada dereceye girenler ödüllendirildi.   

16 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
En büyük ‘sazan’ için ter döktüler  

Ödemiş Belediyesi tarafından Gölcük Mahallesi göl kenarında düzenlenen ‘Balık Tutma Yarışması’nda 77 amatör balıkçı mücadele etti.  İki gün süren yarışmada  ‘En Büyük Sazan Yakalama’, ‘En Büyük Yayın Yakalama’ ve ‘En Çok İsrail Sazanı Yakalama’ olmak üzere üç kategoride yapıldı. Bu yıl 480 gram ağırlığında tek yayını İsmail Öncel yakaladı. ‘En Büyük Sazan Yakalama’ kategorisinde bir kilo 960 gram ile Kerim Yudan birinci, bir kilo 465 gram ile Şakir Kuzum ikinci, bir kilo 305 g7ram ile de Ahmet Keskin üçüncü oldu.  

ÖDÜLLENDİRİLDİLER 

‘En Çok İsrail Yakalama’ kategorisinde ise Yavuz Girgin 111 adet ile birinci, Ufuk Sönmez 110 adet ile ikinci, İsmail Öncel ise 110 adet ile üçüncülüğü elde etti. Dereceye girenlerin ödülleri Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem’in de katıldığı törenle verildi. Birinciler 750 TL, ikinciler 500 TL, üçüncüler ise 250 TL ve plaket ile ödüllendirildi. Başkan Badem, “Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz yarışmada katılımcı sayısının artığı görmek bizleri mutlu etti. Dereceye girenleri kutluyor, tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz” dedi. Bu yıl göldeki balık çeşitliliğinin artığını belirten jüri üyeleri, önümüzde yıl levrek kategorisinde de yarışma olabileceğini söyledi.