19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

En büyük Tematik Orman Pamukkale’de yeşeriyor

Denizli'nin 4 yıl önce kurulan Pamukkale Belediyesi, Türkiye’nin en büyük Tematik Kent Ormanı parkını yapmaya başladı.

20 Mayıs 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
En büyük Tematik Orman Pamukkale’de yeşeriyor

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, “Geleceğe eserler bırakmak için çalışmalarımız aralıksız sürüyor” dedi. Türkiye’nin en büyük Tematik Orman Parkı olma özelliği taşıyan Seyir Tepesi Projesi, tüm kente hizmet verecek. Kınıklı Mahallesi sınırları içinde yer alan 405 bin metrekarelik alanda oluşturulacak olan Seyir Tepesi, kentin cazibe merkezi olacak. Pamukkale Üniversitesi’nin hemen üzerindeki alanda hayat bulacak olan mega proje ile ilçe farkını bir kez daha ortaya koyacak. 

10 BİN KİŞİ KAPASİTELİ  

Projeyi tüm ayrıntılarıyla anlatan Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Seyir Tepesi Kent Ormanı Projesi’nin Türkiye genelinde Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na sunulan bin 451 proje içerisinden ilk Tematik Kent Ormanı özelliğine sahip olduğunu söyledi. Makilik alan içerisinde yer alacak projenin kullanım alanları 5 etaptan oluşacak. Her bölüm aktif olarak kullanıldığında aynı anda yaklaşık 10 bin kişi alandaki hizmetlerden yararlanabilecek. Proje aynı zamanda en az 150 kişiye iş imkanı da sağlayacak. 

ÖRNEK PROJELER ÜRETİYORUZ

Başkan Gürlesin, 4 yaşındaki bir belediye olarak Türkiye’ye örnek eserleri hayata geçirmekten dolayı mutlu olduklarını dile getirdi. “Pamukkale Belediyesi yine iddialı projelere, ilklere imza atmaya devam ediyor” ifadesini kullanan Gürlesin, “Bugün halkımıza en özel projemizi açıklamanın gururunu yaşıyoruz. Bu projemiz Türkiye’de bir ilk ve ülkenin en büyük tematik kent ormanı olması sebebiyle çok önemli” diye konuştu.