19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

En güzel ders

Çevreci uygulamalarla öne çıkan Bornova Belediyesi, hem çevrenin kirlenmesini önlemek hem de engellilere tekerlekli sandalye alınmasını sağlamak için başlatılan kapak toplama kampanyasına aracılık ediyor. Hayat bilgisi dersinde kapak toplamayı ödev olarak seçen 9 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Mehmet Ali Kuş, Bornova Belediyesi Kurs Merkezi'ne teslim ettiği kapaklarla yaşıtlarına örnek oluyor. Geçtiğimiz aylarda 6 bin kapak getiren Mehmet Ali Kuş, son olarak kuzeni Ataberk Çalışkan ile birlikte topladığı 10 bin kapağı da yetkililere teslim etti.

İZMİR/STAR6 Kasım 2012 Salı 07:00 - Güncelleme:
En güzel ders
Uyguladığı projelerle Bornova'da çevre seferberliği ilan eden Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır'ın çağrısına ilköğretim okulu öğrencisi Mehmet Ali Kuş ve kuzeni Ataberk Çalışkan da katıldı. Hem engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye kazandırmak, hem de çevreyi korumak amacıyla başlatılan kapak toplama projesi Bornova Belediyesi bünyesinde de devam ediyor. Hayat Bilgisi dersinde kapak toplamayı ödev seçen 3. sınıf öğrencisi Mehmet Ali Kuş, geçtiğimiz aylarda 6 bin kapak toplamıştı. Yaz aylarında da kapak toplamaya ara vermeyen Kuş, kuzeni Ataberk Çalışkan ile birlikte 10 bin kapak daha topladı. İki kuzen topladıkları kapakları Bornova Belediyesi Kurs Merkezi'ne getirdi.

İlk kapakları toplayıp Bornova Belediyesi'ne teslim ettikten sonra daha çok toplamayı istediğini söyleyen Kuş, "Bu konuda kuzenim Ataberk Çalışkan da ban ayardım etti. Birlikte heryerden kapak topladık. Englli birisine yardım edebilmek çok güzel" diye konuştu.

Göreve geldiği günden bu yana çevreci projeler geliştirdiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Kapak toplama projesi de çevrenin korunmasında önemli rol oynuyor. Plastik atıklar doğada çok zor ayrışıyor. Bu nedenle kapakları toplayıp hem çevreyi korumuş oluyoruz, hem de engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye kazandırarak hayatlarını kolaylaştırmış oluyoruz. 9 yaşındaki Mehmet Ali Kuş'un arkadaşlarını, ailesini işin içine katıp bu çalışmayı yapması gerçekten takdire değer" dedi.