20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Greenpeace’in çevreci gemisi Bodrum’da

Greenpeace’in efsane gemisi olarak nitelendirilen Rainbow Warrior, ‘Güneşli bir gelecek için Güneşe Yelken Aç’ sloganıyla çıktığı Türkiye turuna Bodrum’dan başladı.

18 Eylül 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Greenpeace’in çevreci gemisi Bodrum’da

Uluslararası çevre örgütü Greenpeace’e ait ‘Rainbow Warrior’ adlı yelkenli  Lübnan’dan Bodrum’a geldi. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, gittiği ülkelerde rüzgar enerjisi araştırmaları ve bilgilendirmeler yapan gemi personelini, uluslararası yelkenli ahşap yat yarışmalarına davet etti.

BURADA MUTLUYUZ

Greenpeace’in (Yeşil barış) efsane gemisi olarak nitelendirilen Rainbow Warrior, ‘Güneşli bir gelecek için Güneşe Yelken Aç’ sloganıyla çıktığı Türkiye turuna Bodrum’dan başladı. ABD’li Kaptan Peter Willcox ve 12 ülkeden 35 personeli ile Bodrum’a gelen 57 metre uzunluğunda 12 metre genişliğindeki Hollanda bayraklı Rainbow Warrior’u, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, meclis üyeleriyle karşıladı. Kaptan Willcox, “Daha önce üç kez Türkiye’ye geldim. Ancak Bodrum’a ilk kez geliyorum. Burada rüzgar enerjisine verilen önemi tarihi yeldeğirmenlerinden anladım. Türkiye turuna Bodrum’dan başladığım için mutluyum” şeklinde konuştu.