16 Nisan 2024 Salı / 8 Sevval 1445

Hayvan savar Belediye

Hayvan hakları koruyucusu olduğunu iddia eden CHP’li Buca Belediyesi, oturduğu apartmanın bahçesindeki 3 yavru kediyi besleyen ve evinde köpek bakan iki vatandaşı canından bezdirdi.  

ATAKAN ŞEN16 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Hayvan savar Belediye

Buca Belediyesi, çalışanlarının sözleşmesine hayvanlara kötü muamele eden personelin iş akdinin feshedileceğine dair bir madde koydu. CHP’li Belediye Başkanı Levent Piriştina, ‘’Eğer bir çalışanımız hayvanlara yönelik eziyet, istismar ya da kötü muamelede bulunur ve bu olay mahkeme tarafından hükme bağlanırsa o çalışan direkt işten çıkartılacak’’ dedi. Eylül ayı Meclis Toplantısı’nda Zabıta Müdürlüğü Emir ve Yasaklar Yönetmeliği’nin Sağlık ve Esenlikle ilgili Emir ve Yasaklar Bölümü’nde düzenleme yapan Buca Belediyesi, ”Hayvanların bakımlarını ihmal etmek, güçlerini aşan fiillere zorlamak, hayvanları aşırı soğuğa veya sıcağa maruz bırakmak ve hayvanlara fiziksel, psikolojik veya cinsel şiddet uygulamak yasaktır” cümlesini ekledi. 

HASSASİYETİ SÖZDE KALDI  

Ancak Buca Belediyesi’nin bu hassasiyeti, sözde kaldı. Zabıta Ekipleri, Menderes Mahallesi’nde oturduğu apartmanın bahçesini kendilerine yuva edilen 3 yavru kediyi besleyen Fatma Ayşegül Atalay’a 261 TL ceza kesti. Ev hanımı olan ve aynı zamanda İzmir Valiliği tarafından çıkarılan ‘Yerel Hayvan Koruma Görevlisi’ kimlik kartı bulunan Atalay, 3 yavru kedinin anneleri otomobil altında kalarak öldükten sonra apartmanın bahçesine sığındıklarını, kendisinin de bir hayvan sever olarak onları beslediğini söyledi. Atalay, ‘’Buca Belediyesi Zabıta Ekibi, geldi ve kedileri apartman bahçesinden çıkartmamı istedi. Ben de bunun mümkün olmayacağını, kedilerin bakıma muhtaç olduğunu dile getirdim. Gittiler, ancak daha sonra 261 TL’lik bir ceza tebligatı geldi. Ben de mecburen gidip ödedim. İlk 15 gün içinde ödediğim için 197 TL aldılar” diye konuştu. Atalay, “Buca Belediyesi’ne bir de ‘hayvan sever ‘ derler. Gerçekten de öyleymiş. Teşekkürler başkan’’ dedi.   

EVE 4 KEZ BASKIN YAPTILAR 

Buca Belediyesi’nin sözde hayvan severliğinin diğer bir mağduru ise Engin Işık oldu. Çocukluğundan beri hayvanlara düşkün olan Işık, bir yıl önce kadar bir fabrika bahçesinde ölüme terk edilen köpeği sahiplenip evinde bakmaya başladı. Ancak bir canı kurtararak yeniden hayata bağlayan Işık’ın başı Buca Belediyesi Zabıta Ekibi ile dertte. Zabıta Ekibi, 4 gün üst üste sabahın erken saatinde Işık’ın evine giderek köpeğin kimlik kartını ve aşı karnelerini görmek istedi. Işık, her defasında istenilen belgeleri sunmasına rağmen, kendisine ‘evde köpek besleyemeyeceği’ söylendi. Işık, “Evime gelip beni rahatsız etmemelerini, bu saatten sonra gereken yere beni şikayet edebileceklerini söyledim. ‘Evde köpek beslemek yasak mı?’ diye sordum. Bana ‘köpek bu evden gidecek’ diye baskı yaptılar. Ben bunu hayvanı sokağa mı atayım, ne yapayım? Hayvan sever belediye bunun neresinde kalıyor. Hayvan sever belediye ise bu köpek iyi bakılıyor mu’ diye denetlesin. ‘Köpeğe kötü bakıyorsun’ desin. Ama bunu da diyemiyor’’ ifadelerini kullandı.