24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Dedeoğlu: Hep birlikte başaracağız

Ege Üniversitesi’nin “Toplumsal fayda yaratma konusunda lider bir kurum” olduğuna dikkat çeken Ege Üniversitesi Rektörü Dedeoğlu, “Kapılarımız herkese açık. Ortak akılla yürütülecek çalışmalar neticesinde hep birlikte yol alacağız” diye konuştu.

MUAMMER  BAŞKAN26 Mart 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Dedeoğlu: Hep birlikte başaracağız

Ege Üniversitesi Rektör Vekili olarak 28 Şubat tarihinde atanan YÖK üyesi ve AB eski Bakanı Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Ege Üniversitesi üst yönetimindeki bu devrin ardından her şeyin normalleşerek devam ettiğini, üniversitelerin asıl görevi olan akademik ve bilimsel çalışmaların üniversitemizde hız kesmeden sürdürüldüğünü söyledi. 

Ege Üniversitesi’nin pek çok alanda gerçekleştirmiş olduğu ilkler ile öncü bir kurum olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Dedeoğlu, yaptığı açıklamada, Ege Üniversitesinin bölgeye ve ülkeye katkılarının büyük olduğunu ayrıca yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve diğer kurumlarla içi içe projeler geliştirerek toplumsal fayda yaratma konusunda lider bir kurum olduğunu dile getirdi. Bu özelliğin, Ege Üniversitesini daha da yukarıya taşıyan bir nitelik olduğunu belirten Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Ege Üniversitesinin, ortak akılla yürütülecek çalışmalar neticesinde gelişerek ilerleyeceğini, bu potansiyel ve hevesin kurumun bünyesinde var olduğunu söyledi. 

KATKIYI ÜST DÜZEYE ÇIKARTACAĞIZ

Son dönemde basına yansıyan haberleri de değerlendiren Prof.Dr. Dedeoğlu, önceki rektörün görevden alınmasıyla beraber 2547 sayılı YÖK Kanunu gereğince rektör yardımcılarının da görevinin sona erdiğini, buna istinaden boşalan rektör yardımcılığı kadrolarına; Prof. Dr. Cengiz Metin, Prof. Dr. Makbule Aşıkoğlu ve Prof. Dr. Nefise Ülkü Karabay Yavaşoğlu’nun atandığını belirtti. 

KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Ege Üniversitesi’nin ülkemizin bilimsel ve teknolojik gelişimine olan katkısını ara vermeden sürdüreceğini belirten Prof. Dr. Dedeoğlu, yapmış olduğu görev değişiklikleri ile bu katkıyı en üst düzeye çıkarmayı hedeflediğini belirtti. 

Rektör yardımcılarının yanı sıra fakülte dekanlarını da belirleyen Prof. Dr. Dedeoğlu, göreve atanan dekanların yanı sıra bayrak değişiminde görevlerini devreden değerli öğretim üyelerinin de bundan sonra bu gayretin bir parçası olacağına inancının tam olduğunu belirtti: “Ege Üniversitesi ailesinin akademik ve idari tüm çalışanlarının; hem ülke çapında hem de uluslararası alanda önde gelen kurumlardan biri olan üniversitemizi daha da üst sıralara taşıma gayretimize sonuna kadar sahip çıkarak destek vereceklerine inanıyorum. Üniversitemizin değerli çalışanlarının birikimine ve potansiyellerine olan inancım ve onlara olan güvenim tam. Bu güven ve inancımın nedeni ise;  Ege Üniversitesi’nin 60 yılı aşan ilklerle dolu tarihi ve oluşturduğu kurum kültüründen kaynaklanıyor” diye konuştu.

Görev başlamasının ardından üniversiteyi anlama ve öğrenme aşamasında olduğunu dile getiren Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, kapısının herkese açık olduğunu ifade ederek, “Burası benim ya da bizlerin değil hepimizin üniversitesi. Bu ortak aklın üretilmesi için öncelikle rektörlüğün kapısının bütün kesimlere açık olması gerekiyor. Bu aşamadan sonra tek tek fakültelerimizi, merkezlerimizi de ziyaret edeceğim” dedi.