19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

‘İmaj çalışmaları yoğunlaşıyor’

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, dünyada sayılı kruvaziyer şirketleri ile büyük bir aile oluşturan Carnival Corporation’ın İngiltere Southampton’da bulunan ofisi Carnival UK bünyesindeki üst düzey yetkililer ile görüşerek, 2017’de İzmir’e sefer koymalarını istedi.

25 Eylül 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
‘İmaj çalışmaları yoğunlaşıyor’

İmaj çalışmalarının yoğunlaştırılması gerektiğine dikkat çeken Demirtaş, “Yaptığımız görüşmelerden, birtakım özel raporların yayınladığını anladık ve raporların oluşum biçiminden ABD ve Pentagon kaynaklı olabileceği izlenimini edindik. Bu nedenle, bizim temaslarımızdan daha çok Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın ABD’nin en üst düzey yetkilileriyle görüşmeleri ve imaj çalışmalarının yoğunlaştırılması gerekiyor” dedi.

GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDECEK...

Römorkör ücretlerinin kaldırılması yönündeki haberlerin kruvaziyer şirketlerini sevindirdiğine dikkat çeken Demirtaş, “Sahil sıhhiye ve fener ücretlerinde de değişiklik olabileceği yönünde görüşlerimizi bildirdik. Son derece olumlu karşıladılar. Gemi şirketleri bir süre daha büyük liman kentlerinden kaçma eğilimi gösteriyorlar ancak görüşmeler bizim açımızdan son derece yararlı oldu. Çünkü kendilerine Türkiye’nin ve İzmir’in büyük potansiyelini anlatma fırsatımız oldu. Türkiye’nin sadece gemi ağırlamada değil, gemi inşa ve kruvaziyer şirketlerine kaynak pazar oluşturma potansiyeli de var. Bu konuları da tekrar vurgulayarak kendilerine sunduk.

DAHA FAZLA ZİYARET

Bazı yöneticiler, ülkemizi ve limanlarımızı tanımadan güzergah planlıyorlar. Bu son derece yanlış bir tutum. Bu nedenle kendilerini Türk limanlarını incelemeleri için İzmir’e davet ettim. Bu dönemde kruvaziyer şirketi yetkililerinin Türkiye’ye çağrılması da son derece önemli. Çünkü turist, belli bir algının içinde. Ancak algı yönetimi için de kabinlerini satan şirketlerin olumlu söylemleri mutlaka destek olacaktır. Bu şekilde kruvaziyer turizminde gerekli imaj çalışmasını bir ölçüde başlatmış olduk. Kruvaziyer şirketlerinin toplandığı merkezleri daha çok ziyaret edeceğiz. Southampton’dan sonra Tenerife Fuarı’nda görüşmelerimiz devam edecek, olumlu geçeceğini umuyoruz” dedi.