19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İzmir ‘Bisiklet Kenti’ olacak

Kentlerin birbirine meydan okuduğu ‘Avrupa Bisiklet Yarışması’nda (European Cycling Change 2017) Büyükşehir Belediyesi adına mücadele eden İzmirli bisikletçiler, bir ay boyunca 855 bin kilometre pedal çevirerek birinciliği İzmir’e getirmişti.

13 Ağustos 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İzmir ‘Bisiklet Kenti’ olacak

Bu şampiyonlukta büyük emeği olan bisiklet gruplarının temsilcileriyle İnciraltı Kent Ormanı’nda bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “bisiklet ve İzmir” konulu keyifli bir sohbet yaptı. Aktif bisiklet kullanıcılarından eksiklerin giderilmesi konusundaki talep ve önerileri dinleyen Başkan Kocaoğlu, Kent Ormanı parkurunda pedal çevirmeyi de ihmal etmedi. İzmir’in bisiklet kenti olması yolunda yaptıkları çalışmalara katkı koyan tüm İzmirlilere teşekkür eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Daha rahat bisiklet kullanmanız için gerekli alt yapıyı hazırlıyoruz. Bununla ilgili master plan çalışması yürütüyoruz. En çevreci araç olarak toplu ulaşımda bisiklet kullanımını artıracağız. İzmir bir bisiklet kenti olmalı” diye konuştu. Başkan pedal çevirince..

İzmir›deki bisiklet grupları adına konuşan Bisikletli Ulaşım Geliştirme Platformu (BUGEP) yöneticisi Hüseyin Tekeli de, verilen destek ve sürdürülen işbirliği için İzmir Büyükşehir Belediyesi›ne teşekkür etti. ECC 2017 Avrupa Bisiklet Şampiyonası sırasında Başkan Aziz Kocaoğlu’nun ilçe belediye başkanlarıyla pedal çevirmesinin İzmir’in birinciliğinde önemli bir motivasyon unsuru olduğunu kaydeden Tekeli, “Bu örnek, şahsınızın önderliği ve desteği olduğu takdirde, İzmir’de başaramayacağımız bir şeyin olmadığının da bir göstergesidir” dedi. Yarışma esnasında Polonya’nın Gdansk kenti ile başa baş mücadele ettiklerini hatırlatan BUGEP temsilcisi, 22-24 Eylül tarihleri arasında Gdansk kentinde yapılacak Active Mobility Kongresi’ne İzmir olarak resmi bir davet aldıklarını da sözlerine ekledi.