18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

İzmir Ekonomi’de yeni dönem

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) yeniliklerle kapılarını açmaya hazırlanıyor. Üniversitenin yeniden yapılandırılmasının sorumluluğunu Prof. Dr. Murat Borovalı’ya verildi.

16 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İzmir Ekonomi’de yeni dönem

Siyaset Bilimi Profesörü olan Borovalı, İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin yükselen şehrin yükselen üniversitesi olduğunu belirterek, “Mütevelli Heyeti ve rektörümüzle birlikte daha iyi adımlar atarak okulumuzu İzmir’e ve ülkemizin geleceğine hizmet eden kurumları arasında üst sıralara taşıyacağız” dedi. Kendisinin Türk eğitim sisteminde akademisyen ve yönetici olarak görev aldığını hatırlatan Prof. Dr. Borovalı, bu iki alandaki tecrübelerini İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne de yansıtacağını dile getirdi.  

GELECEĞE HAZIRLIYORUZ 

Birincil önceliklerinin 10 bini aşkın öğrencisine iyi bir eğitim vermek ve onları geleceğe hazırlamak olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Borovalı, “Üniversitemizi hem İzmir’in hem de İzmir Ticaret Odası’nın içinde yer aldığı üçlü bir sacayağı içerisinde görmekteyim. Ortak akıl aracılığıyla açık, şeffaf bir şekilde üniversite yönetimini gerçekleştireceğiz. Mütevelli Heyet ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener’in de sıklıkla belirttiği gibi, üniversitenin İzmir Ticaret Odası’yla olan ilişkisini derinleştirerek ortak bir sinerji oluşturacağız. Bakışımızın üçüncü boyutu da İzmir şehridir. Bu sacayağına can verecek perspektif şehrimizdir. Türkiye’de dışarıdan bakıldığında İzmir şehir olarak da ülkemize yapabileceği katkılar açısından da yükselen bir değer. Bu önemli potansiyeli gerçekleştirebilmesi için üniversitenin çok önemli katkı yapabileceğini düşünüyoruz” diye konuştu. İzmir’in potansiyelini ortaya çıkarmak için son 30 yılın en önemli fırsatını yakaladığını, kentin yaşamak ve çalışmak için cazibesinin giderek arttığını anlatan Prof. Dr. Borovalı, bu cazibenin İzmir’e katkı sağlayacak şekilde dönüşmesinde İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin büyük yararı olacağını vurguladı.