20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İzmir, lojistikte altın çağını yaşayacak

Günaydın Group Yönetim Kurulu Üyesi Erol Günaydın, İzmir'de yapımı devam eden otoyol ve Çandarlı Limanı’nın ardından kentin lojistikte altın çağını yaşayacağını söyledi.

19 Mart 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İzmir, lojistikte altın çağını yaşayacak

Bir bölgenin ekonomik gelişimindeki temel unsurun ulaşılabilirlik olduğunu belirten Günaydın, lojistik alanında kısa süre sonra tamamlanacak yatırımların ardından, kent ekonomisinin de buna paralel güçleneceğini kaydetti. Lojistiğin hızla büyüyen bir sektör olduğunu dile getiren Erol Günaydın, “Firmalar da artık 3’üncü kuşak lojistiğe yöneldi ve sektörün önü açık” dedi.

DEMİRYOLUNUN ÖNEMİ ARTIYOR

Şu anda yaygın olarak kullanılan karayolları taşımacılığının tek başına yeterli olmadığını, demiryolu taşımacılığının öneminin arttığını belirten Günaydın, taşınan yükün bir kısmının raylı sisteme geçmesinin operasyonel maliyet anlamında avantaj sağlayacağına dikkat çekti.

“Demiryolu, karayolunun alternatifi değildir” diyen Erol Günaydın, “Müşterilerimize maliyet bakımında avantaj sağlayarak bölgeye ve organize sanayiye de hizmet vereceğiz. Demiryolu ağı eğer düz bir hat üzerinde ilerliyorsa sıkıntı yok. Ancak, coğrafi koşullar nedeniyle yol uzuyorsa bu durum maliyetlere de yansıyor. Demiryolu, hem ekonomik hem de ticareti kolaylaştırması açısından güvenli bir yöntem. Ülkemizin farklı noktalarında da kara terminallerimizi artırmak istiyoruz” dedi.