19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İzmir’de teröristlere ‘Sarı’ takip başladı

İzmir Emniyet Müdürlüğü ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası arasında ‘terörle mücadele’ alanında işbirliği yapıldı. Turizm sezonu öncesi, olası eylemlerde taksileri tercih eden başta canlı bombalar olmak üzere, teröristlerin tespiti için taksiciler özel eğitime alındı.

20 Mayıs 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İzmir’de teröristlere ‘Sarı’ takip başladı

İzmir'de terörle mücadele alanında yeni bir adım atıldı. İzmir Emniyet Müdürlüğü ile Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası arasında örnek işbirliği yapıldı. Bu çerçevede Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü uzmanları, kentteki taksicilere olası terör eylemleri ve başta canlı bombalar olmak üzere teröristlere karşı eğitim vermeye başladı. Eğitimde, özellikle üzerine patlayıcı düzeneği yerleştirilmiş canlı bombaların saldırı yapacakları yere dikkat çekmeden ulaşmak için taksileri tercih ettiği vurgulandı. Teröristlerin taşıdıkları patlayıcıyı gizlemek amacıyla kendilerine hamile ya da engelli görünümü verdiği, eylem öncesinde mutlaka şüpheli davranışlar sergilediği taksicilere detaylı olarak anlatıldı. Taksicilerden böyle durumlarda özel iletişim kanalları aracılığıyla polisi bilgilendirmesi istendi. Uzmanlar bir taksi şoförünün dikkati sayesinde onlarca kişinin hayatını kurtulabileceğinin altını çizdi..

GÜVEN VE HUZUR İÇİN

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, daha güvenli ve huzurlu bir toplum için üzerlerine düşen her göreve hazır olduklarını söyledi. Anık, her taksicinin bir polis duyarlılığında hareket ettiğini dile getirerek, “Terörle, suçla ve suçlularla mücadelenin topyekûn gerçekleştirilmesi gerektiğine inanıyoruz. Her gün binlerce kişiyi taşıyan, günün 24 saati hayatın içinde aktif olarak yer alan taksiciler olarak bizlere daha büyük görev düştüğünü biliyoruz. İzmir Emniyet Müdürlüğü’müz ile sıkı işbirliği yaparak ve ortak hareket ederek bunun gereklerini yerine getiriyoruz” dedi.