19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

İzmir’de zehir tacirlerine operasyon

İzmir’in Kemalpaşa ve Karabağlar ilçelerinde düzenlenen operasyonda. 70 kilogram sentetik uyuşturucu ile 115 kilogram esrar ele geçirildi. İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’a İzmirliler telefon ve sosyal medyadan teşekkür etti.

Muammer Başkan 23 Ekim 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İzmir’de zehir tacirlerine operasyon

İzmir Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucuyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu madde ticareti yapan kişilere yönelik çalışma başlattı. Kemalpaşa ilçesi Armutlu bölgesinde H.Ç’ye (60) ait çiftlik evinde uyuşturucu madde saklandığını tespit eden ekipler, kokuya duyarlı dedektör köpekle çiftlik evi ile 2 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda, çiftlik evinde 32 poşette 70 kilogram sentetik uyuşturucu ile evin arka bölümünde 2 kilogram esrar ele geçirildi. Çiftlik evinin sahibi H.Ç. ile uyuşturucu satışını birlikte yürüttüğü değerlendirilen oğlu T.Ç. (34) ve M.G.(23) gözaltına alındı. Şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Emniyet yetkilileri, operasyonda el konulan sentetik uyuşturucunun bu yılda tek seferde ele geçirilen en büyük miktar olduğunu ifade etti.

NAKİL YÖNTEMLERİ POLİSİ DE ŞAŞIRTTI

Zanlıların, 115 kilo esrarı jantlı lastik içine gizledikleri, bunları da yere değmeyecek şekilde kamyonun arkadaki çift tekerleklerinde, iç tarafa gelecek şekilde monte ettikleri ortaya çıktı. Uyuşturucu İle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlileri, kent genelinde uyuşturucu ticareti yapan ve torbacı olarak adlandırılan sokak satıcılarına yönelik çalışmalarına ağırlık verdi. Bu araştırmalar sırasında önemli bilgiler elde eden polis, Karabağlar?da oturan M.C. (26) ile üvey babası E.Ö.?nün (46) Güneydoğu illerinden getirdikleri uyuşturucuyu, İzmir?de sattıklarını tespit etti. İkilinin, son olarak yine önemli miktarda uyuşturucuyu getirdikleri anlaşıldı.

MÜDÜRE TEŞEKKÜR

Bu arada, son günlerde terör örgütlerine yönelik operasyonlarda gösterdiği başarıyı uyuşturucuyla mücadelede de zehir tacirlerine üst üste vurduğu darbeler ile ortaya koyan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya’a İzmirliler telefon ve sosyal medyadan teşekkür etti.

LASTİK İÇİNDEN ESRAR ÇIKTI

ARAŞTIRMALARDA M.C. ve E.Ö.?nün uyuşturucuyu, Karabağlar İlçesi?nde eski ev eşyalarının satışını yaptıkları spot mağazasına sakladıkları, kamyonetle de dağıtım yapmayı planladıkları saptandı. İş yerinden kamyonla hareket eden uyuşturucu satıcıları, takibe alınıp bir süre sonra cadde üzerinde durduruldu. Operasyonda, M.C. ile E.Ö. gözaltına alındı. Arama başlatılan işyerinde ilk olarak karton kutu içerisinde gazete kağıdına sarılı iki kilo esrar bulundu. İşyerinde bulunan jantları takılı durumdaki kamyon lastiklerine karşı da narkotik köpekleri tepki verince, incelemeye alındı. Polis ekipleri, 5 lastiğin içlerini açtıklarında jantla arasına gizlenmiş şekilde 113 kilo esrara ele geçirdi. Uyuşturucu satıcılarının, içerisinde esrar bulunan lastiklerden 4?ünü, yere değmeyecek şekilde kamyonun arkadaki çift tekerleklerinde, iç tarafa gelecek şekilde monte ederek gizledikleri, Güneydoğu illerinden bu şekilde getirdikleri saptandı. 5?inci lastiğin de yedek lastik bölümünde taşındığı ortaya çıktı. Yöntemleriyle polisleri de şaşırtan uyuşturucu kaçakçılarından M.C. tutuklandı. E.Ö. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.