23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

İzmir’in kızları tarih yazdı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Voleybol Takımı, Ankara›da oynanan final müsabakalarında güçlü rakiplerini geride bırakarak tarihinde ilk kez 1. Lig›e adını yazdırdı.

26 Mart 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İzmir’in kızları tarih yazdı

Kadınlar Voleybol 2. Ligi final grubu maçlarını ikinci sırada tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyespor, Anadolu Üniversitesi ile birlikte ipi göğüsleyerek 1. Lig’e yükselmeyi başardı. İzmir Büyükşehir Belediyesi kupa ve madalyalarını, Voleybol Federasyonu Genel Sekreteri Av. Nihal İşçi’den aldı. 

Final grubunda Kepez Belediyesi’ni 3-0, Hacettepe Üniversitesi’ni ise 3-1 yenen İzmir Büyükşehir Belediyesi Kadın Voleybol Takımı, bu sonuçların ardından 1. Lig’e yükselmeyi garantiledi. Ankara Beştepe Spor Salonu’nda oynanan finallerin son maçında iki şampiyon ekip karşılaştı. Mavi-beyazlılar, formalite niteliğindeki bu maçta Anadolu Üniversitesi’ne 3-0 yenilmesine rağmen, bir üste lige çıkmanın mutluluğunu rakip takımın oyuncularıyla birlikte kutladı.

 KULÜP TARİHİNDE BİR İLK...

Tarihlerinde ilk kez Kadınlar Voleybol 1.Ligi’ne çıktıklarını ve çok büyük mutluluk yaşadıklarını belirten İzmir Büyükşehir Belediyespor Şube Sorumlusu Mustafa Ağme, “Sistemli ve yerinde takviyelerle bu takımı kurduk. Kulüp idarecilerimize ve tüm personeline teşekkür ediyoruz” dedi.

TOPLAM 17 GALİBİYET

İzmir Büyükşehir Belediyespor, bu sezon oynadığı toplam 21 maçta 17 galibiyet aldı. İzmir temsilcisi normal lig sezonu sonunda 12 galibiyet ve 3 mağlubiyetle lider Kepez Belediyesi’nin ardından ikinci olarak yarı final grubuna yükseldi. Mavi-beyazlılar yarı finalde oynadığı 3 maçtan da galibiyetle ayrılarak adını final grubuna yazdırdı. Final grubuna da fırtına gibi giren İzmir Büyükşehir Belediyesi, önce Kepez Belediyesi’ni 3-0 ardından Hacettepe Üniversitesi’ni 3-1 yenerek ilk sırayı garantiledi ve adını TVF 1. Ligi’ne yazdırmayı başardı.