25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

İzmirli San Sebastian

Son günlerde herkesin dilinden düşürmediği İspanya’nın en ünlü tatlısı ‘San Sebastian Cheesecake’, Bostanlı’daki mutfak atölyesi TheChef4U’da doğal malzemelerle yeniden yorumlandı.

20 Mayıs 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İzmirli San Sebastian

İngiliz Şef Christopher George Downs’ın, ‘jöle’ kullanmadan, ılık servisle sunduğu cheesecake, tatlı severlerden tam not aldı. Mutfak atölyesinde sektöre genç şefler kazandıran Downs, San Sebastian Cheesecake’in klasik tatlıdan farklı olduğunu belirterek, sırrını anlattı. Öncelikle en doğal ve lezzetli ürünleri kullandığını belirten Downs, yumurtanın en tazesini, şekerin doğalını, sütün ve kremanın en özelini kendi yöntemleriyle harmanladıklarını söyledi.

En önemli kuralının taze doğal ve sağlıklı ürünlerle pişirmek olduğunu vurgulayan Downs, “Herkesin bir endişesi var. O da dışarıda acaba sağlıklı şeyler yiyor muyum endişesi. İnsanlar bugünlerde kendi evlerinde bile doğal beslenmenin yollarını bulmakta zorlanırken biz sihirli tariflerimizi en doğal ve en taze ürünlerle üretip sunuyoruz. Bu da bize olan sadakatin temel sebebini oluşturuyor. Alışılmış cheesecakelerimizi de jelatinsiz olarak üretiyoruz. Doğal ürün ne varsa onu kullanıyor ve insanların damak tatlarında kalıcı izler bırakıyoruz. İzmirli bizi çok sevdi. Sıcak mutfağımıza herkesi bekliyoruz” diye konuştu.