24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

İzmirliler çılgın projenin müjdesini bekliyor

Başbakanı Binali Yıldırım’ın İzmir ziyaretinde, Körfez Geçişi Projesi hakkında “Biz her türlü hazırlığımızı yaptık.Talipliler de hazır. İzmir’in hazır olmasını bekliyoruz” açıklaması vatandaşı mutlu etti.

8 Nisan 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İzmirliler çılgın projenin müjdesini bekliyor

Geçtiğimiz hafta sonu Başbakan Binali Yıldırım İzmir ziyaretinde, ‘çılgın proje’  Körfez Geçiş Projesi’ne değinerek, “Her türlü hazırlığımızı yaptık, proje hazır, talipleri de hazır. İzmir’in hazır olmasını bekliyoruz. İzmir ne zaman ‘buyurun projeyi yapın’ derse projeye başlayacağız. Çünkü bizim statlardan ağzımız yandı. İzmir’e stat yapmak için adeta ot yoldurdular. Maalesef çeşitli engellemeler bugünde devam ediyor. Ama inatla işin arkasındayız” dedi. İnciraltı 2. Nesil Platformu Başkanı Tayfun Karabulut, önceki haftalarda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın ‘İnciraltı Körfez Geçişi’ hakkında da “ÇED bitti ve yakında imar çalışmasını da tamamlayıp, bu yıl ihaleye çıkacağız” açıklaması ile hükümetin İzmir’e, İzmirliye verdiği her sözün arkasında olduğunu  söyledi.

YOLLAR KISALIYOR

İzmir trafiğinin her geçen gün yoğunlaştığını belirten Karabulut, ‘’Körfez Geçişi projesinin kentte büyük bir destek bulmuştur. İhale tarihinin açıklanıp, ilk kazmanın vurulacağı günün İzmir’in ‘düğün günü’ olacaktır. İzmir Körfez Geçişi Projesi, İzmir adına hayati bir öneme sahip, kamu faydası yüksek çevreci bir projedir. Karşıyaka’dan Balçova’ya iki yaka araç ile 6 dakikada geçebilecek. Aynı zamanda demir yolu hattı ile tramvay bağlantısı sağlanarak şehrimizi gerdanlık gibi dolaşmış olacaktır. Güzel bir kız olan şehrimize Hükümetimiz Gerdanlık takacaktır. Tüm İzmirlilerin kullanacağı, İzmir Körfez Geçişi artık İzmir’in lüksü değil, ihtiyacıdır. İzmir Körfez Geçişi kentin kuzey ve güney yakası arasında, şehre girmeksizin çok kısa sürede ulaşım sağlayacak. Şehrin içerisine giren araç sayısını da önemli miktarda azaltarak, trafiği rahatlatacaktır” dedi.

ŞEHİRDE EKONOMİK DEVRİM YAŞANACAK

Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlattığı ‘2030 Ulaşım ana taslak planında’ İzmir Körfez Geçişi olmamasını eksik yapılmış bir çalışma olarak gördüklerini belirten Karabulut, şunları söyledi: ‘’Hazırlanan çalışmaya yakında ekleneceğini düşünüyoruz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Aziz Kocaoğlu’da birçok kez şehrin ihtiyacı olan İzmir Körfez Geçişi hakkında desteklediğini kamuoyuna yüksek sesle açıklamıştır. İzmir’in yararına ve kamunun faydasına olacak bu projede birlik olunacağına yürekten inanıyoruz. İnciraltı planlaması ve Körfez Geçişi’nin gerçekleşmesi ile şehrimiz ekonomik devrim yaşayacaktır.”

YENİDEN TASARLANDI

Önceki yıl hizmete giren Türkiye’nin en uzun, Dünya’nın ise 4. En uzun asma köprüsü olan “Osman Gazi Köprüsü”nün yakınında da Hersek Lagünü›nün bulunduğunu vurgulayan Tayfun Karabulut, ‘’Köprünün yapım aşamasında Hersek Lagünü’nde bulunan flamingolara ve göç yollarına zarar vermemek için proje iki bin metre yarıçapıyla yeniden tasarlanarak kavis verilmişti. Bu özelliğiyle de tabiata ve biyolojik çeşitliliğe verilen önemi gösteren yapılar arasında yerini almıştı. İzmir Körfez Geçişinde de aynı hassasiyet yaşanacağına inanıyoruz. İzmir sevdalısı Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan ile Başbakanımız Yıldırım’ın müjdelerini, İzmirli sabırsızlıkla bekliyor” diye konuştu.