20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İZSU duyarsız vatandaş mağdur

İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Genel Müdürlüğü (İZSU) Torbalı’da bir buçuk yıl yaptığı alt yapı çalışmasını tamamladı, ancak bozulan yolları tamir etmedi.

10 Aralık 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İZSU duyarsız vatandaş mağdur

Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, artan şikalyetler üzerine hem İzmir Bülyükşehir Belediyesi’ne hem de İZSU’ya durumu bildirdi. Görmez hatta, yolları kendilerinin onarması önerisinde bulundu. Ancak gelen cevap Görmez’i şaşırttı.

SİZ KARIŞMAYIN

İZSU Başkan Görmez’e yazılı olarak verdiği cevapta *Kazdığımız yerleri kendimiz onaracağız, siz karışmayın” ifadesini kullandı. Ancak yine de gelip yolları onarmadı. Başkan Görmez, “İZSU’nun firmaları hizmeti eziyete çevirdi.  Hem ağır davranıyorlar, hem de sağır muamelesi yapıyorlar” dedi. Halktan gelen yoğun şikâyetler üzerine İZSU’yu sürekli uyardıklarını, ancak sistemin çok ağır işlediğini belirten Başkan Yaşar Görmez, “Ağır işleyen, plansız kazılar, halkı mağdur ediyor” diye konuştu. 

HALK İSYAN EDİYOR 

Kışın ortasında ilçenin çamur deryasına döndüğünü belirten Başkan Görmez, “Vatandaş isyan ediyor. İZSU ise bize ‘‘Siz müdahale edemezsiniz, buna yetkiniz yok’ diyor. Bir suçuk yıldır aynı meseleyle uğraşmaktan hem biz hem vatandaş yoruldu” ifadelerini kullandı.