20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

İZSU İzmirli'yi çileden çıkardı

İzmir’in 3 farklı ilçesine su verilememesini eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, İzmir'de suya gelen yüzde 5'lik zammın ardından halka sağlıksız koşullarda tankerlerle hizmet götürülmesine de tepki gösterdi.

MUAMMER  BAŞKAN21 Mayıs 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
İZSU İzmirli'yi çileden çıkardı

Medyada çıkan haberlerde vatandaşın yaşanan eziyetine karşılık tanker başlarında su doldururken sürekli Büyükşehir Belediyesi’nin yaşattığı eziyete sert tepki göstermesine sessiz kalmayan İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan mağduriyetlere dikkat çekti.

"30. yılını kutlayan İZSU İzmir'i 30 yıl geriye götürmüştür. Bu çağda ulaşımı kâğıt biletle sağlayan, suyu pas tutmaya yüz tutmuş eski tankerle dağıtan belediyecilik anlayışı İzmir'e yakışmamaktadır. İZSU bu krizde sınıfta kalmıştır. İzmirli sizden zam değil hızlı çözüm ve kaliteli hizmet beklemektedir" diyen Doğan, geçtiğimiz gün alınan yüzde 5'lik zam kararının ardından yaşanan manzarayı 'İZSU'nun acizliği' olarak nitelendirdi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na seslenen AK Parti'li Doğan, vatandaşları isyan ettiren su çilesine dair şunları söyledi: "Yaşanan bu krizle birlikte 30'uncu yılını kutlayan İZSU Genel Müdürlüğü'nün İzmir'i 30 yıl geriye götürdüğü gözlenmektedir. Bu çağda böyle hizmet anlayışı İzmirli hemşerilerimize de artık ‘pes’ dedirtmiştir. Gerektiği şekilde uyarı ve yeterli duyuru yapmadan vatandaşın sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için en temel ihtiyacı olan su hizmetinin diğer hizmetler gibi aniden tamamıyla kesilemeyecek bir hizmet olduğunu dile getiren Doğan, "Dünyada birçok ülke ve Avrupa'nın önde gelen kentleri deniz suyunu bile arıtıp insanlara şaşal su hizmeti sunarken, İZSU ise 2017 yılında hemşerilerimize tankerlerle su dağıtmaktadır. Giden tanker sayısı da yetersiz olduğu için vatandaş yüzlerce metre mesafeyi kat ederek eziyet çekmektedir. Dün başta Karabağlar olmak üzere, Gaziemir ve Konak'ta yaşanan çile ve uzun su kuyrukları İzmir'e yakışmamaktadır. 

Ortaya çıkan bu çağdışı görüntüler Türkiye'nin batıya açılan kapısı, Ege'nin incisi İzmir'le asla bağdaşmamaktadır. İzmir halkı tankerlerle su dağıtan, yazlık beldelere ve köylere vidanjörlerle hizmet ulaştıran, üstüne kaliteli bir hizmet üretmediği gibi Türkiye'nin en pahalı suyunu satan, 6 ayda bir zam yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimine artık isyan etmektedir."

ÖNCE ZAM GELDİ ARDINDAN TANKER

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet değil, zam yaptığını vurgulayan Doğan, İzmirlilere tankerlerle su dağıtan İZSU'nun yaşanan manzara itibarı ile kanunları da çiğnediğinin altını çizerek şunları söyledi: "Yürürlükteki mevzuat hükümleri ve yasalar gereği Büyükşehir Belediyeleri ve kendisine bağlı kanalizasyon idareleri kentlerde vatandaşlara 24 saat kesintisiz şekilde, standartlara uygun, sağlıklı ve temiz içme suyu sunmakla yükümlüdür. Bu başarısızlık İzmir'de bir ilk değildir, bu gidişle son da olmayacaktır. Aynı filmi 2015 yılında da yine basit bir arızaya müdahale edilemediğinden ötürü Bornova ve Bayraklı'da da günlerce gördük. 

Umarız o günlerde yaşanan kirli su dağıtımı, boyalı su skandalına yine şahit olmayız. Umarız basit bir arızada İzmirliyi zor durumda bırakan ve yetersiz kalan İZSU, daha büyük bir problem yaşandığında çaresiz kalıp İzmirliyi susuzluğa mahkûm etmez. Umarız Sayın Kocaoğlu İzmirlinin derdi ile dertlenir de bu sorunu daha hızlı bir şekilde çözmek üzere daha fazla ekipman ve görevli ile sorunu çözümler."