25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kafaoğlu; “15 Temmuz yeni Kurtuluş Savaşıdır”

Balıkesir’in Dursunbey ilçesinde gerçekleştirilen “15 Temmuz” konulu panelde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, “15 Temmuz Kurtuluş Savaşıdır’’ dedi.

15 Temmuz 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Kafaoğlu; “15 Temmuz yeni Kurtuluş Savaşıdır”

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığınca organize edilen “İstiklal ve İstikbal Mücadelesi 15 Temmuz” konulu panel  Dursunbey’de gerçekleştirildi. Konuşmacı olarak Fatih Akbaba’nın katıldığı söyleşiye Dursunbeyliler yoğun ilgi gösterirken, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Dursunbey AK Parti İlçe Başkanı Üzeyir Sali, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Berber katıldı. 15 Temmuz’da yaşananları Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’nda yaşanan olaylarla bağdaştırarak anlatan İletişimci Fatih Akbaba’nın verdiği örnekler salonda zaman zaman duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu.

‘Unutma unutturma’

Söyleşinin son bölümünde söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, 15 Temmuz’u asla unutmadıklarını ve unutturmamak adına ellerinden geleni fazlasıyla yapmaya çalıştıklarını dile getirerek “15 Temmuz bizler için ikinci Kurtuluş Savaşıdır. Tabi ki bunu gelecek nesillere doğru anlatmamız lazım. Unutmamamız ve unutturmamız lazım. Bu bir istiklal ve istikbal savaşıydı. Ülkeyi tamamen bölmek, parçalamak ve ülkeyi istila etmeyi amaçlayan hain bir girişimdi’’ dedi.