EGE

Kale biberi sofralardan önce duvarları süslüyor 

Denizli'nin Kale İlçesi’nde yetiştirilen ve Türk Standartları Enstitüsü’nün (TSE) 2008 yılında tescil ederek coğrafi işaret verdiği Kale biberi, kurutularak kışlık yiyecekler arasında yerini alıyor.

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
x

Bölgedeki toprakların verimliliğinden kaynaklı olarak kendine has aromasıyla farklı bir tadı olan Kale biberi, yöre halkı tarafından tarlalardan toplanıp tek tek ipe geçirilip, kurutulmak üzere duvarlara asılıyor. Kale biberinden sos, salça, pul biber, toz biber, tarhanalık biber olmak üzere çeşit çeşit kışlık ürün elde ediliyor. 

TURİSTİN İLGİSİNİ ÇEKİYOR  

Denizli-Muğla Yolu üzerinde duvarlara asılan biberler, yerli ve yabancı turistlerin de ilgisini çekiyor. Biberler, talep üzerine yurdun çeşitli bölgelerine salçalık, kurutulmuş ya da pul biber şeklinde de ulaştırılıyor. Biberleri iplere geçirme aşamasında gündelikçi işçiler çalışıyor. Biberler dizilip asıldıktan sonra ortalama bir-bir buçuk ayda kuruyor. Bölge sakinleri, biberin lezzetinin toprağın, suyun ve havanın farklılığından olduğunu dile getiriyor.  

Bu yazıya ilk siz yorum yapın.

Yorumlar

Yorumlarınızı kendi özgür iradenizle yayınlamakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Yorum yaparak Toplum Kuralları ve Kullanım Koşulları'nı kabul etmiş sayılırsınız.

  • Lütfen birşeyler yazınız. Yorum alanı boş bırakılamaz.
  • Tebrikler! Yorumunuz onay sonrası yayınlanacaktır.
  • Mesajlarınız size hukiki sorumluluk doğurur.
  • Bir hata oluştu lütfen daha sonra tekrar deneyiniz!
 
Türk Yıldızları ve THY uçağı birlikte uçtu

Türk Yıldızları ve THY uçağı birlikte uçtu

Sosyal medyada günün en çok paylaşılan fotoğrafları

Sosyal medyada günün en çok paylaşılan fotoğrafları

ABD’den Çin’e S-400 yaptırımı

ABD’den Çin’e S-400 yaptırımı

Kenan Sofuoğlu F-16'ya karşı yarıştı

Kenan Sofuoğlu F-16'ya karşı yarıştı