25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kıskanılacak bir stad olacak

Göztepe Spor’un 20 bin 35 kişilik yeni stadının inşaatında yüzde 60’lık bölüm tamamlandı. Kulüp Başkan Vekili Talat Papatya, “Kıskanılacak bir stadımız olacak. Başkan Erdoğan’a ve TBMM Başkanı Yıldırım’a çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

16 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Kıskanılacak bir stad olacak

Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Göztepe’de inşası süren Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde tribünler yükselmeye başladı. Göztepe Spor Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya ve İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten çalışmalar hakkında bilgi verdi. Temeli 9 Eylül 2017 yılında dönemin Başbakanı Binali Yıldırım tarafından atılan stadın kaba inşaatının yüzde 60-70 oranında bittiğini anlatan Talat Papatya, “Kelimeler adeta kifayetsiz kalıyor. Ben hayatımda hiçbir şeyi kıskanmam. Ancak İzmirli olarak Avrupa’ya gittiğimizde yapılan statları, tesisleri kıskanmıştım. Artık bizim de kıskanılacak bir stadımız olacak. Son derece heyecanlanıyoruz. Taraftarımızla burada buluşacağımız, tarihimizdeki gibi zaferlere imza atacağımız günleri iple çekiyoruz” diye konuştu. 

TESİS HALKA AÇIK OLACAK  

Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi’nin sadece bir stat olmadığını belirten Papatya, “Burası içinde çeşitli sosyal alanları barındıran, kafeleri, çocuk alanları olan bir yapı. Ayrıca çatımızda yeşil alan olacak. Bölge halkının da bizimle birlikte stadın bitmesini sabırsızlıkla beklediğini biliyorum. Burası geçmişte halkımızın maç ve antrenman olmayan günlerde spor yapabildiği, yürüyebildiği bir alandı. Biz o dokuyu koruyup alanımızı deniz manzaralı hale çevireceğiz ve halkımız çatıda aktivitesini gerçekleştirecek” ifadelerini kullandı. 

ERDOĞAN VE YILDIRIM’A TEŞEKKÜR   

Papatya, stadın önümüzdeki sezon hizmete açılabileceğini belirterek: “Her şey yolunda giderse Kasım ayı sonu kaba inşaat biter. Önümüzdeki Mayıs-Haziran gibi de stat tamamlanır. İlk baştan beri desteklerini esirgemeyen Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı’mız Sayın Binali Yıldırım’a teşekkür ediyorum. Başkan Sayın Recep Tayyip Erdoğan ülkemize çok önemli stat hamleleri gerçekleştirdi, kendisine de teşekkür ediyorum. Ekonomik krizlerden geçerken bile aksaklık olmadan stadımızın devam ediyor olması bizim için gurur verici” dedi. 218 milyon 900 bin TL’ye ml olma beklenen stat UEFA standartlarında inşa ediliyor.