25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Kocaoğlu İzmir’i dünyaya mahçup edecek!

Ağır ilerleyen tramvay faaliyetlerinin kent trafiğini etkilediğine kaydeden Bilal Doğan, “Büyükşehir Belediyesi’nin fuar arifesinde başladığı ve bitmek bilmeyen tramvay inşaatı nedeniyle İzmirliler ve kente gelen misafirler zor durumda kalacak” dedi.

13 Ağustos 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Kocaoğlu İzmir’i dünyaya mahçup edecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan, Alsancak’ta devam eden tramvay çalışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Ağır yürütülen inşaat faaliyetlerinin kent trafiğini olumsuz etkilediğine dikkat çeken Doğan, “Büyükşehir Belediyesi’nin fuar arifesinde başladığı ve bitmek bilmeyen tramvay inşaatı nedeniyle İzmirliler ve kente gelen misafirlerimiz zor durumda kalacaktır” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi›nin Haziran ayında tamamlayacağını ilan ettiği ancak bir türlü bitirilemeyen Konak Tramvayı›nın İzmir›e faydadan çok zarar getirdiğini belirten AK Parti›li Bilal Doğan, «İzmir Büyükşehir Belediyesi›nin inşaatına dahi 1,5 yılda ancak başlayabildiği ve bugün baktığımızda başarısızlık abidesine dönen tramvay projesi İzmirlileri çileden çıkarmış durumdadır. Özellikle son günlerde Alsancak’ta sürdürülen ve çok yavaş giden neredeyse durma noktasına gelen inşaat faaliyetleri nedeniyle kentimizi birçok yeni sıkıntı beklemektedir” dedi.

İZMİR BUNU HAK ETMİYOR

Tramvayın okulların açılacağı dönem ve İEF öncesinde tamamlanıp tamamlanamayacağını da soran Doğan şunları kaydetti: “Önümüzdeki hafta start alacak ve 86. kez düzenlenecek İzmir Enternasyonel Fuarı’nda dünyanın dört bir yanından ziyaretçilerimizi ağırlayacağız. Ancak bu dev organizasyonun gerçekleşeceği Kültürpark önü başta olmak üzere, Şair Eşref Bulvarı, Alsancak Gar ve Gazi Bulvarı civarında sürdürülen inşaat faaliyetleri yarattığı görüntü itibarı ile Türkiye’nin vitrini olması beklenen İzmir’e yakışmamaktadır. Adeta kağnı hızında ilerleyen tramvay inşaatı bu gidişle İzmir’in itibarını yerle bir edecek ve kentimiz dünya aleme karşı zor durumda kalacaktır. Tramvayı söz verdiği tarihte bitiremeyen Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na soruyoruz, acaba Alsancak’taki bu trafik kabusu ilan ettiğiniz gibi 30 günde biter mi? İzmirliler sizin bu beceriksiz halinizi ezbere biliyor ama, dünya ülkelerinden gelen temsilcilere ve fuar katılımcılarına bu başarısızlığınızı nasıl tarif edeceksiniz, ne bahane bulacaksınız? Görülen o ki, gereken tedbirler alınmamış, bu duruma karşı iyi hazırlık sağlanamamıştır. Alsancak Gar civarında yürürlüğe giren tek şerit uygulaması sonrasında, açılan alternatif güzergahlar trafik yükü karşısında yetersiz kalmaktadır.Proje başladığından bu yana ortaya çıkan manzaranın bir numaralı sorumlusu olan Aziz Kocaoğlu’na soruyoruz, acaba İzmirli bu çileyi hak ediyor mu?”