EGE

Köşk MYO’da İlk TÜBİTAK Projesi desteklenmeye hak kazandı

Adnan Menderes Üniversitesi Köşk Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü Öğretim Görevlisi Yeliz Tekgül’ün yürütücülüğünü yaptığı “Farklı Kurutma Tekniklerinin Lamas Türü Limon Kabuğunun Aroma Bileşenleri Üzerine Etkilerinin İncelenmesi” başlıklı proje Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) -1002 Araştırma Destek Programları Başkanlığınca (ARDEB) desteklenmeye hak kazandı.

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
x

Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Taner Baysal’ın araştırmacı olarak yer aldığı proje ile 6 farklı kurutma tekniği için limonenin miktarca en yüksek olduğu, kalite özelliklerinin en iyi korunduğu ve kurutma süresinin en kısa olduğu optimum kurutma koşulları belirlenecek. Proje, belirlenen koşullarda üretim yapılarak yöntemlerin kıyaslanmasını amaçlıyor. 

Bu yazıya ilk siz yorum yapın.

Yorumlar

Yorumlarınızı kendi özgür iradenizle yayınlamakta olup; bununla ilgili her türlü dolaylı ve doğrudan sorumluluğu tek başınıza üstlenmektesiniz. Yorum yaparak Toplum Kuralları ve Kullanım Koşulları'nı kabul etmiş sayılırsınız.

  • Lütfen birşeyler yazınız. Yorum alanı boş bırakılamaz.
  • Tebrikler! Yorumunuz onay sonrası yayınlanacaktır.
  • Mesajlarınız size hukiki sorumluluk doğurur.
  • Bir hata oluştu lütfen daha sonra tekrar deneyiniz!
 
 Çay bardaklarından uyuşturucu çıktı

Çay bardaklarından uyuşturucu çıktı

En Çok Okunanlar