19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Külkedisi çocuklarla buluşuyor

İzmir Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen Külkedisi adlı müzikli çocuk oyununun prömiyeri gerçekleşti. Karşıyaka Opera ve Tiyatro Sahnesi'nde seyirci ile buluşan Külkedisi, büyük beğeni toplarken oyunun diğer temsilleri ise 4 ve 15 Şubat, 1, 12, 13 Mart, 11, 12 ve 23 Nisan, 8 ve 15 Mayıs tarihlerinde olacak.

İZMİR/STAR1 Şubat 2013 Cuma 07:00 - Güncelleme:
Külkedisi çocuklarla buluşuyor
Dünyanın hemen her yerinde en çok bilinen öyküsü nedeniyle yüzlerce ülkede binlerce kez farklı biçimlerde sahnelenen Külkedisi'nin İzmir sahnelemesinde metni Işık Noyan yazdı. Şebnem Özsaran'ın sahneye koyduğu Külkedisi'nin dekorlarını Kaan Güreşçi, kostümlerini Sevda Aksakoğlu ve Gülay Korkut hazırladı. Murat Ersoyluoğlu'nun koreografisi, Oktay Kanca'nın ışık tasarımları ile sunulan eserde çocuk balesinin koreografisini ise Hülya Nüfusçu yaptı. Külkedisi'nde; Şeniz Çimen, Melisa Kılıç, Feride Uluçay, Sevil Yarar, Gülçin Özmaldar, Çiğdem Tezişçi, Ayça Altar, Nurhan Cinali, Fırat Halavut, Lütfü Kol, Uğur Mert ve Ümit Kızılkaya rol alıyorlar. Piyano eşliğinde sahnelenecek olan Külkedisi'nde Fransız piyanistler Silvain M. Souret ve Cyrill Kubler görev üstleniyorlar. Eserde ayrıca; bale sanatçıları Firuze Keser, Şenay Sönmez, Ece Sümer, Şenay Teke, Bengisu Üçmer, Murat Ersoyluoğlu, Muzaffer İlerler, Altan Kılınç, Uğur Mert ile İZDOB Çocuk Balesi'nden on bir çocuk da görev alıyor.

Yüzlerce yıldır gerek masal olarak, gerekse de çeşitli türlerde sahneye aktarılan Külkedisi'nin konusu şöyle: Talihsiz kız annesini kaybedince üvey annesi ve onun iki kızı ile birlikte yaşamak zorunda kalır. Üvey anne ve iki kızının baskıları altında evin hizmetçisi gibi yaşamını sürdürmekte iken; Prens'in evlenmek üzere bir genç kız seçeceği, bunun için bir balo verileceği ilan edilir. Üvey anne ve kızları deliye dönerler; hemen hazırlıklara başlanır. Üvey anne kızlarından birinin Prens'le evleneceği planlamaktadır. Külkedisi baloya gitmenin hayalini kurarken; iyi kalpli Peri çıkagelir ve Külkedisi'ne yardım eder. Külkedisi en güzel elbiselerle baloya katılıp; Prens'in gönlünü kazanır; üvey anne ve iki kızının kötülüklerine karşın iyi kalpliliğinin karşılığında Prens'le evlenip; mutlu olur.