24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Manisa üzümü Çin yolunda 

ABD’den ithal ettiği kuru üzümü artık Türkiye’den almaya karar veren Çin, Manisa’ya bir heyet gönderdi. 3 kişilik heyet, Alaşehir’deki TARİŞ Entegre Tesisleri’nde incelemede bulundu. 

16 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Manisa üzümü Çin yolunda 

Çinli gıda firmaları, daha önce ABD ve Şili’den ithal ettiği kuru üzümü Türkiye’den satın alma kararı verdi. Bu kapsamda Çin’den gelen 3 kişilik heyet, Alaşehir TARİŞ Entegre Tesisleri’nde incelemelerde bulunarak bilgi aldı. Tesisleri beğendiklerini belirten Çinli heyet, Türk yetkililere ilgileri için teşekkür etti. Ziyaretle ilgili bilgi veren TARİŞ Üzüm Birliği Başkanı Ali Rıza Türker, “Türkiye ve Çin arasındaki iyi ilişkiler sayesinde Türk üzümü İnşallah Çin’de tüketilmeye başlayacaktır” dedi. 

Türker, “Çin’in kararı iki ülkenin yararına olacaktır. Çin dünyanın en fazla yaş üzüm üreten ülkeleri arasında birinci sırada. Ancak üretimin yüzde 83’ünü yaş taze üzüm olarak tüketiyor, yüzde 12’si şaraplık olarak kullanılıyor. Sadece yüzde 6’sını kurutuyor. Çin bu güne kadar ABD’den ithal ettiği kuru üzümü son günlerdeki iyi ilişkilerinden dolayı Türkiye’den alma kararı verdi. Çin heyeti tesislerimizde işlenen üzümümüzü çok beğendi. Görüşmelerimiz devam edecek. İnşallah ileriye dönük iyi randıman alacağımız kanaatindeyim” diye konuştu.