23 Nisan 2024 Salı / 15 Sevval 1445

Millet kahramanlık destanı yazdı

15 Temmuz gecesi yaşanan kalkışma olayını anlatan AK Parti Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ halka, “Atalarınıza layık kahraman insanlarsınız. Şanlı tarihimizin onurlu sayfalarındaki yerinizi alacaksınız” dedi.

Muammer Başkan 24 Temmuz 2016 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Millet kahramanlık destanı yazdı

Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminin ardından seçim bölgesi Manisa’da partililer ve vatandaşlarla buluşan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, Manisalıların ve Türk milletinin 15 Temmuz gecesi bir kahramanlık destanı yazdığını kaydederek o gece yaşananları anlattı. 15 Temmuz gecesi milli iradeye sahip çıkan halkın bir kahramanlık destanı yazdığını kaydeden Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, tüm Ege’ye seslenirken, “Sizler kahraman ve yiğit insanlarsınız. Atalarınıza layık olarak, Fatih’in torunları olarak 15 Temmuz’dan bugüne kadar büyük fedakarlıklar yaptınız. Tarihin şanlı sayfalarında yerinizi alacaksınız inşallah. İradesine ve demokrasiye sahip çıkan, Türkiye Büyük Millet Meclisini, meydanları, seçilmiş irade hükümetimizi, seçilmiş Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı koruduğunuz için Manisalılara ve tüm milletimize teşekkür ediyorum” dedi.

TEK YÜREK TEK DEVLET

Özdağ 12 Eylül 1980 darbesini ve 28 Şubat post modern darbesini iliklerine kadar yaşayan bir siyasetçi olduğunu vurgulayan Özdağ şöyle konuştu: “Bazı Bakanlara, Milletvekillerine ulaşmak istedim. İlk tweeti atan siyasetçi olarak, ‘Türkiye’de darbe oluyor, vesayetçilere karşı sokağa çıkacağız ve gereğini yapacağız’ dedim. Köşke vardığımda kimse yoktu. Daha sonra köşkte birkaç Bakan, genel Başkan Yardımcısı ve Parti Genel Sekreterimiz geldi. Onlarla birlikte Milletvekillerini Türkiye Büyük Millet Meclisine, Çankaya Köşkü’ne ve AK parti Genel Merkezi’ne davet ettik. Ardından MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na ulaşmak istedim. Bu darbenin ‘sokak, sivil ayağı var mı’ diye düşündüm. CHP Grup Başkanvekili Sayın Engin Altay’a teşekkür ediyorum. Hemen telefonumu açtı ve Sayın Kılıçdaroğlu’na ulaşarak geri dönerek, ‘Darbeye karşıyız. Seçilmiş hükümetin yanındayız’ dedi. Daha sonra da Ümit Özdağ vasıtasıyla MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye ulaştık. Aynı şekilde o da bir bildiri yayınladı.”