24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Necip nasır’dan Müteahhitlere ‘birleşin’ çağrısı

Artan rekabet koşullarına sektörde güçbirliği çağrısında bulunan Müteahhitler Federasyonu Başkanı (MÜFED) Necip Nasır, “Kurumsal yapıda birlikte hareket ederek kaliteli inşaatlara imza atmalıyız” dedi.

10 Aralık 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Necip nasır’dan Müteahhitlere ‘birleşin’ çağrısı

İzmir Müteahhitler Derneği (İMDER) tarafından gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısına konuk olan Müteahhitler Federasyonu (MÜFED) Başkanı Necip Nasır, müteahhitlerin yaşadığı sorunları ve çözüm önerilerini üyelerle paylaştı. İsmail Kahraman’ın başkanlığını yaptığı İMDER üyelerine hitap eden Necip Nasır, sivil toplum kuruluşlarının örgütlü ve güçlü yapılar olduğunu belirterek sektörün sorunlarını tespit etmek ve çözüm üretmek için ilgili bakanlıklarla görüşme halinde olduklarını söyledi. Necip Nasır giderek artan rekabet koşullarına karşı dernek üyelerine güç birliği çağrısında da bulunarak kurumsal bir yapıda birlikte hareket ederek daha büyük montanlı ve kaliteli inşaatlara imza atmak gerektiğini de vurguladı. 

SEKTÖR İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Türkiye Müteahhitler Konfederasyonu Başkan Yardımcısı da olan Nasır, müteahhitliğin çerçevesinin belirlenmesi için çalıştıklarını belirterek, “Bizler STK’ların gücüne inandık. Tek ses olarak sorunların çözülmesi için dernekler federasyonlar ve Ankara merkezli Konfederasyonu kurduk. Ülkemizin ekonomisinin daha da güçlenmesi için yola çıktık. İzmir’de 15 müteahhitler derneğine ulaştık. Türkiye’de ise toplamda 51 ilde 120 bin üyemiz var. Türkiye’de 330 bin müteahhit var. Çıkarılacak kanunla, müteahhitliğin çerçevesi belirlenecek, sektör disiplin altına alınarak, ülkemize yurtiçi ve yurtdışından daha fazla katma değer sağlayacak” dedi.

GÖRÜŞME HALİNDEYİZ

İnşaat sektörünün gündeminde Otopark yasası ile ilgili gelişmeler ve düzenlemeler olduğunu belirten MÜFED Başkanı Necip Nasır, “Yapılan zamların engellenmesi için, yurt içi ihtiyaç göz önünde tutularak ihraç edilen demire kota konulmasını, yüzde 10’a düşürülen ithalat vergisinin sıfırlanmasını, ithal hurdadaki gümrük vergisi ve KDV avantajı demir üreticilerine de tanınarak iç tüketimde maliyetlerin düşürülmesi ve demirde KDV’nin düşürülmesi gerektiğini sayın Bakanımıza arz ettik” diye konuştu.