19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

O şehide vefa Menderes Belediyesi'nden

Menderes Belediyesi tarafından Bulgurca Mahallesi'ne kazandırılan Bulgurca Meydanı'na, Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Uzman Çavuş Ayhan Elmacı'nın adı verildi.

26 Mart 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
O şehide vefa Menderes Belediyesi'nden

Fırat Kalkanı Harekatı'nda DEAŞlı teröristler ile El Bab'ın Al Ghuz bölgesinde çıkan çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Ayhan Elmacı'nın ismi Menderes Belediyesi tarafından ölümsüzleştirildi. 

DUYGUSAL ANLAR...

Menderes’in Bulgurca Mahallesi’nde yaşayan şehidin 52 mevlidinde, belediye tarafından mahalleye kazandırılan Bulgurca Meydanı'nın ismi Şehit Uzman Çavuş Ayhan Elmacı Meydanı olarak değiştirildi.Öğle namazı sonrası gerçekleşen 52 mevlidine şehidin ailesinin yanı sıra Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu ve eşi Esra Soylu, Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet İmre, Belediye Başkan Yardımcıları Halil Taşkıran ve Ayşegül Duran Türker, Belediye Meclis Üyeleri, ilçe protokolü ve çok sayıda Menderesli vatandaş katıldı. Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, mevlit sonrası yaptığı konuşmada, "Şehidimizin acısı ilk günkü gibi yüreklerimizi dağlıyor. Vatan uğruna canını hiçe sayan yiğitlerimizi biz de unutmuyoruz. Bu bayrak uğruna, bu vatan uğruna şehit düşen tüm vatan evlatlarımızı isimleriyle sonsuza kadar yaşatmaya devam edeceğiz. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum" dedi. Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki de, "Bu topraklarda ayakta kalabilmek çok zor. Tarih bunun dolu örnekleriyle mevcut. Bu bağlamda ülkemizin birliğinin, dirliğinin, beraberliğini sağlanmasında bütün hepimize büyük sorumluluklar düşüyor" diye konuştu.  Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, açılışı şehidin babaannesi Hatice Elmacı ile birlikte gerçekleştirdi.

Necip Kalkan’dan esnaf çıkarması

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Kalkan Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ile başladığı ziyaretlerine Fırıncılar, Pazarcılar, Manavlar Odası ile devam etti. Yapılacak Anayasa Değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı sisteminin ülkenin gücüne güç katacağını vurguladı. Kalkan, “Esnaf ve sanatkârlarımızın ülkemiz için son derece önemli. AK Parti Hükümeti olarak 2002 yılından bu yana yaptığımız atılımlarla esnafımıza verdiğimiz sonsuz değer ortadadır” diye konuştu. İzmir nüfusunun 4’te 1’inin esnafla bağlantılı olduğuna dikkat çeken Kalkan, “İstikrar ve güven Türkiye’de AK Parti Hükümeti ile gönüllere kazınmıştır. Ahilik kolay değildir. Kardeşliktir, eli açıklıktır. Yaklaşık 300 bin üyenizle kentin ekonomik ve istihdam yönünden büyük bir kesimiyle bağlantıdasınız. Sizin bereketiniz ülkemizin bereketi. Bizler de evet de bereket var diyoruz” dedi.

İSTİKRAR İÇİN ‘EVET’

Yapılacak halk oylamasının sonucunda bir sistem değişikliğine gidileceğine dikkat çeken Kalkan, “Bu sistemin adı da Cumhurbaşkanlığı sistemi. Hedefimiz de bu sistemle çift başlılığı kaldırarak ülkemizin istikrarını ilelebet sürdürmek. Hepiniz bir siyasi görüşe sahip olabilirsiniz ancak burada güçlü Türkiye’nin geleceği söz konusu. İyi düşünüp araştırıp kararınızı vermenizi diliyorum” diye konuştu.