18 Nisan 2024 Perşembe / 10 Sevval 1445

Olayı yanlış aksettiriyorlar

Çanakkale'de düzenlenen CHP Kurultayı’nda şehitlik içinde içki içenlerin AK Parti’den CHP’ye geçtiğini söyleyen Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’a en sert tepki AK Parti İlçe Başkanı Özgür Hızal’dan geldi.

17 Eylül 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Olayı yanlış aksettiriyorlar

Geçtiğimiz günlerde bu konuyla alakalı yaptığı açıklamada şahısların CHP’ye üyelik tarihine kadar verdiğini belirten Hızal, “Sayın Başkana verdiğimiz yıl bilgileri yetmiyorsa gün ve ay bilgilerini de kendisiyle paylaşmaktan mutluluk duyarım. Parti değiştirmek tabi ki gayet normal bir harekettir. Bunun aksini hiçbir zaman söylemedik. Ancak yaşanmamış bir durumu kamuoyuna yaşanmış gibi aksettirerek AK Parti’nin ismini kullanmak, kullanmakla kalmayıp yanlış işler yapmış insanlarla bağdaştırmak maalesef ki etik siyaset ahlakına sığmamaktadır” diye konuştu.Kamuoyunda duyduğunu tekrarladığını ifade eden Karabağ’a okuduğunu yanlış aksettirdiğini hatırlatan Hızal, “Her duyduğumuzu tekrarlamak yerine araştırarak ifade edersek daha mantıklı sonuçlar ortaya çıkacaktır diye düşünüyorum” dedi.

İSABETLİ KARAR

Dava bilincinin AK Parti’deki önemine dikkat çeken Hızal, “Sayın Cumhurbaşkanımızın, dava şuuruna sahip olmayanların partimizden istifa etmelerini söylemesinin ardından gelen istifalar açık konuşmak gerekirse bizlerin işini de kolaylaştırmaktadır. Bu arkadaşlara isabetli kararları için şahsım ve grubum adına teşekkür ederim” diye konuştu. Son açıklamasında partiye gelmek isteyenlere ‘sen gelme’ diyemeyeceklerini belirten Karabağ’ın bu sözlerinin de samimiyetten uzak olduğunu ifade eden Hızal, “Daha birkaç gün önce yaptığı açıklamada ‘Sokaktan her geçen partiye üye yapılmamalı’ diyen Karabağ bugün mavi boncuk dağıtıyor. Kendi üyelik sistemini yazılımını eleştirirken bir yandan karşıt görüşteki bir meclis üyesini hemen savunabilir duruma gelmesi, üyelik yazılımlarından önce kendi siyasi düşünce yapılarının değişmesi gerektiğinin açık bir göstergesidir. ” dedi. Karabağ’ın, CHP’ye geçen şahıs ile pazarlık yapılmadığını özellikle söylemesinin kendini ele vermekten başka bir şey olmadığını ifade eden Hızal, “Bizim pazarlık yapıldığına dair bir iddiamız olmamasına rağmen Sayın Karabağ’ın böyle bir açıklama yapması oldukça düşündürücüdür. Her açıklamamda olduğu gibi yine Sayın Başkana önerimi yenilemekte fayda görüyorum. Bayraklılı vatandaşlar kendisinden sorunlarına çözüm bekliyor. Ve bu sorunlar pazarlıklarla değil, hizmet odaklı çalışmakla çözülür” dedi.