20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Özdağ: Basın İlan Kurumu cansuyudur

Basın İlan Kurumu Manisa İl Müdürü Yusuf Kahraman’a nezaket ziyaretinde bulunan AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ, basının dünyanın en zor ve fedakârlık gerektiren mesleklerinden biri olduğunu kaydederek Basın İlan Kurumu’nun basın yayın organlarının ayakta durması için önemli destek veren cansuyu görevi gördüğünü kaydetti.

26 Mart 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Özdağ: Basın İlan Kurumu cansuyudur

Özellikle günümüz şartlarında gazete, dergi çıkarmanın ve o basın yayın organlarını ayakta tutmanın kolay bir iş olmadığını ifade eden Özdağ, Basın İlan Kurumu’nun Türkiye genelinde il müdürlükleri bazında yürüttüğü çalışmaların yerinde olduğunu ve bunun gözle görüldüğünü belirterek özellikle yerel yayın organları açısından bir cansuyu önemi taşıdığını dile getirdi.

TEMEL HAKLARA SAYGI ŞART

“Türkiye’de basın daha da özgür olacak, ileri demokrasiyle tanışacak. Biz de bu konuda üzerimize düşen ne varsa yapmaya her zaman açığız” diyen Özdağ sözlerine şöyle devam etti: “Hem medya çalışanları gelecek endişesi taşımayacaklar hem de medya patronları, medya yetkilileri gazetelerini çıkarırken zevkle çıkaracaklar. Bunlar sağlanırken de basında hukukun evrensel değerlerinden sapmaması, kişilerin temel hak ve hürriyetlerine saygıyı ihmal etmemesi gerekiyor. Gazeteler ve diğer yayın organlar, ‘İstihdam oluşturuyoruz, fikir hürriyetini yayıyoruz, özgürlüklere imza atıyoruz’ diye çıkaracaklar. Gazetecilerin idealleri, hedefleri ve kamuoyu yararına yönelik çalışmalarının olması gerekiyor. Kendi çürümüş hayat tarzlarını korumaktan başka amacı olmayan bu topluluğun coğrafyası, vatansız, kıblesiz söylemleri terör örgütünün eylemlerinden daha tahrip edici olmaktadır” ifadesinde bulundu.

KAHRAMAN’DAN TEŞEKKÜR

Haber siteleri başta olmak üzere gazetelerin kurulurken sadece Cumhuriyet Başsavcılığı’na verilen beyannamenin yeterli gelmediğini bunun yanısıra bazı düzenlemelerin uygulamaya geçirilmesi gerektiğini kaydeden Basın İlan Kurumu Manisa İl Müdürü Yusuf Kahraman ise gerçekleşen ziyaretten dolayı AK Parti Manisa Milletvekili Doç. Dr. Selçuk Özdağ’a teşekkür etti. 

Kahraman, Manisa basınının dinamik bir yapıya sahip olduğunu ama daha iyi duruma gelmesi için belirli kriterlerin olması gerekliliğinin gözle görülür bir gerçek olduğunu kaydetti.