20 Nisan 2024 Cumartesi / 12 Sevval 1445

Pamukta işler yolunda

Aydın’ın en önemli tarım ürünlerinden biri olan ve yaklaşık 600 bin dekar alanda üretimi yapılan pamukta bu yıl işler yolunda gidiyor.

2 Eylül 2018 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Pamukta işler yolunda

Özellikle Aydın-Söke Ovası’nın vazgeçilmez ürünü olan pamuk, bu yıl üreticisini güldürmesi bekleniyor. Rekoltenin iyi olduğunu açıklayan Aydın Ticaret Borsası (ATB)  Başkanı Fevzi Çondur, şartların bu durumda seyretmesi durumunda pamuk üreticisin yüzünün güleceğini ifade etti. Çondur, pamuğun kilosunun bu sene 10-11 liradan alındığını açıkladı. 

“İyi bir verim dönemi bekliyoruz ” 

Pamuk hasat döneminin tüm üretici ve tüccar camiasına hayırlı olmasını dileyen Çondur, “Şu an için pamukta şartlar iyi gidiyor ve buna paralel olarak iyi bir verim dönemi bekliyoruz. Rekoltenin geçen yıldan daha iyi olmasını bekliyoruz. Uluslar arası borsalarda da pamuk fiyatları şu an iyi durumda. Üreticimiz bu yıl pamuktan güzel para kazacağını düşünüyoruz. Aldığımız prim ne kadar iyi olsa da artış olmasını isteriz. Türkiye olarak 1 milyon 700 bin kütlü pamuk tüketimimiz var. Üretimimiz ise daha 1 milyon tona ulaşmadı. Dünyanın en büyük  pamuk ithalatçılarından biriyiz. İnşallah önümüzdeki dönemlerde kendi kendimize yetebilen ve pamuk üreten bir ülke durumuna geliriz” dedi.