19 Nisan 2024 Cuma / 11 Sevval 1445

Proje yarışması start aldı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin ‘Merkez Yerleşke Kentsel Tasarım Yarışması’ duyurusu basın toplantısı ile yapıldı. Başkan Uğur, “Bandırma üniversitesiyle, Tematik parkıyla, limanıyla, Organize Sanayi Bölgesi ile lojistik bir üs olacak” dedi.

19 Şubat 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Proje yarışması start aldı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nin ‘Merkez Yerleşke Kentsel Tasarım Yarışması’ duyurusu basın toplantısı ile yapıldı. Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörlük binasında yapılan basın toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma Kaymakamı Günhar Yazar, Onyedi Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza katıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Rektör Özdemir, “Birinci amacımız üniversite kampümüzün kentsel tasarımı gerçekleştirmek, ikinci amacımız ise Kalkınma Bakanlığı’nca, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında üniversitemize yapacağı iki binanın mimari projesinin yaşama geçirilmesini sağlamak” dedi.

ULUSLARARASI KENT: BANDIRMA 

Tanıtım toplantısında son olarak konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, “Uluslararası bir yarışma olması güzel. Bunun için üniversite rektörümüze teşekkür ediyorum. Aynı ekiple Balıkesir Büyükşehir belediyesi hizmet binasıyla ilgili bir yarışma düzenlemiştik. Bu yarışmada da 99 proje katıldı. Ulusal bir yarışmaydı. Neticede bir tanesi birinci oldu. Şimdi onun uygulama projelerini hazırlıyoruz. Daha sonra bandırma’da Tematik Park ile ilgili uluslar arası bir yarışmaya çıktık. Onda da 1700 kişi şartnameyi indirdi. Şuanda 187 katılımcı var. 200’e yakın katılımcı olacak. İnşallah 15 Mart’ta Fransa’nın Cannes şehrinde MİPİM Fuarı’nda duyuracağız. Yarışma jürisi dünyaca ünlü mimarlardan oluşuyor. MIPIM Fuarı’nda da tematik parka giren projelerin maketlerini yayınlayacağız. Bu da Bandırma’ya bir değer katacak. Tematik park içerisinde mimarlık mühendislik enstitüsü de olsun. Bu enstitüde 17 Eylül Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve hatta Yıldız Üniversitesi’ni bile biz bu işin içine katalım” diye konuştu.