24 Nisan 2024 Çarşamba / 16 Sevval 1445

Ramazanoğlu'ndan miting gibi toplantı

Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu, Denizli'de referandum çalışmalarını Sarayköy Menderes Tekstil'de sürdürdü. Miting gibi toplantı yapan Dr. Ramazanoğlu, “Güçlü bir Türkiye için darbe anayasasından kurtulmalıyız” dedi.

26 Mart 2017 Pazar 07:00 - Güncelleme:
Ramazanoğlu'ndan miting gibi toplantı

Anayasa paketinin oylamaya sunulacağı 16 Nisan’daki referandum öncesi Aile ve Sosyal Politikalar eski Bakanı ve AK Parti Denizli Milletvekili Dr. Sema Ramazanoğlu, Denizli’deki çalışmalarına hız verdi. Sarayköy’de kurulu bulunan ve Denizli’nin en büyük entegre tekstil işletmelerinden olan Menderes Tekstil’i ziyaret eden Dr. Ramazanoğlu, miting gibi toplantı yaptı. 

İLK GÖREV SANDIĞA GİTMEK

İlk görevin oy kullanmak için sandığa gitmek olduğunu hatırlatarak sözlerine başlayan Dr. Ramazanoğlu, Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi durumunda Güçlü bir Türkiye doğacağını söyledi. Dr. Ramazanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Güçlü bir hükümeti niçin istiyoruz. Çünkü güçlü bir hükümet güven demek, istikrar demek... Güven ve istikrarın olduğu bir Türkiye; gelişen bir Türkiye demek, milli geliri artan bir Türkiye demek. Milli gelirimiz 10 bin dolar civarında ama yetmez. 40-50 bin dolar olan ülkeler var. Onlar gibi olmamamız için bir neden yok. Bunun için bize dar gelen darbe anayasasını üzerimizden çıkarıp milletin kendi iradesiyle yaptığı yeni gömleği giymemiz, yeni anayasaya kavuşmamız gerekiyor. Güçlü ekonomi için, güçlü millet olmak için, dünyadaki mazlumların ezilmişlerin hamisi olmak için evet diyoruz.” 

Seferberlikle İzmir’de işsizlik düşecek

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, açıklanan 2016 yılı işsizlik rakamlarına göre İzmir’de işsizliğin bir puan gerileyerek yüzde 14 seviyesinde gerçekleştiğini belirtti.

“Bu yıl devletimizin sağladığı destek ve teşvikler, büyük istihdam seferberliği, Odamızın yarattığı finansman kaynakları ile işsizliğin daha da düşeceğine inanıyoruz. Hedefimiz İstanbul’un rakamlarının altına inecek” diyen İTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından bugün açıklanan 2016 yılı işsizlik rakamlarına göre ülke genelinde yüzde 10.9  olarak gerçekleşen işsizliğin  İzmir’de ise yüzde 14 seviyesinde gerçekleştiğini söyledi. Bu rakamlara 2015 yılında İzmir’de yüzde 15 olan işsizliğin 2016 yılında bir puan düştüğüne dikkat çeken Demirtaş, “İzmir’de işsiz sayısı ise bir önceki yıla göre 8 bin kişi azalarak 254 bin oldu. Türkiye’deki işsizlik oranı en yüksek bölgelere baktığımızda İzmir 5. sırada. Her zaman ifade ettiğimiz gibi İzmir  1 verilince 10 alınabilecek bir kent” diye konuştu.

161 BİN KİŞİYE İSTİHDAM 

Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: “SGK tarafından son açıklanan verilere göre, istihdam seferberliği kapsamında kentimizde  161 bin kişiyi istihdam ettik. İzmir sözünü yerine getiriyor. Hedefimiz İstanbul’un işsizlik oranının altına inmek. Bunu da finansman sorunlarını aşma çalışmaları, eğitim ve moral desteğimi ile başaracağımıza, 2017 yılında İzmir’in işsizlik oranının daha da azalacağına 2016 yılı rakamlarının altına ineceğine inanıyoruz. İşsizlik, hedefi olan eğitimle daha da düşecek.  İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde meslek okuluna her yıl bin 500 öğrenci alıyor ve binin üstünde mesleği olan genci iş âleminin hizmetine sunuyoruz. Eğitimli  gençlerin  sayısını ancak bu yolla artırabiliriz. ”