25 Nisan 2024 Perşembe / 17 Sevval 1445

Rapro Kimya, İZKA Desteğiyle Yeni Bir Üretim Kolu Yarattı

Türkiye'nin ilk kauçuk parça üreticisi ve ihracatçılarından biri olan Can Ragusin tarafından kurulan Rapro, bugün yurtiçi ve yurtdışında marka bilinirliği ve geniş ürün yelpazesiyle, otomotiv yedek parça sektöründe emin adımlarla büyüyor.

İZMİR/STAR16 Eylül 2014 Salı 07:00 - Güncelleme:
Rapro Kimya, İZKA Desteğiyle Yeni Bir Üretim Kolu Yarattı
11 yıl önce Çamdibi'nde kurulan fakat yarım asıra yaklaşan tecrübesiyle, dünyanın önde gelen otomobil markalarının kauçuk yedek parça ihtiyaçlarına cevap veren Rapro, İzmir Kalkınma Ajansı'ndan (İZKA) aldığı destekle, sektöründe yeni bir alana giriş yaptı. Orta Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri, İtalya, İspanya, Brezilya, İngiltere ve İran'dan oluşan geniş bir ihracat ağına sahip olduklarını ifade eden Barış Akatlar, üretiminin yüzde 75'ini ihraç ettiklerini ve ileride ihracat yüzdesini yükselteceklerini söyledi.
 
VERIMLILIK YÜZDE 15 ARTTI
“Peroksitli EPDM Hortum Vulkanizasyon Aşamasında Süreç Yeniliği Projesi”ni hayata geçirerek yeni bir üretim kolu yarattıklarını ve önceden gerçekleştirdikleri üretimden daha kaliteli ürünler elde ettiklerini belirten Rapro Satınalma ve İdari İşler Müdürü Barış Akatlar, proje ve destek konularında detaylı bilgiler verdi. 195 bin TL'si kendi öz sermayaleri olmak üzere toplamda 390 bin TL değerinde bir yatırım yaptıklarını kaydeder Akatlar, “Yeni üretim teknolojisi ile yüzde 15'e yakın verimlilik elde ettik. Bununla birlikte kayda değer bir oranda üretimimizi hızlandırdık” diye konuştu.
 
2003 yılında Çamdibi'nde 4 çalışanla hizmet vermeye başlayan Rapro, bugün Kemalpaşa'da 8 bin metrekare alanda kurulu modern tesisinde 160 kişiye istihdam sağlıyor.